::First >THE ENTITY

THE ENTITY

OUR HOBBIE

BALLS DE SALÓ, ESTANDARDS, LLATINS, SALSA, COUNTRY, BALL EN LINIA, TANGO ARGENTÍ..., INICIACIÓ AL BALL SOCIAL i D'ENVALAT.
 
TALLERS GRUPS, AGRUPACIONS, EMPRESES, ASSOCIACIONS i ENTITATS LOCALS.
 
ORGANITZEM TOT TIPUS DE FESTES, CAP D’ANY, CARNAVAL, ANIVERSARIS…

EXHIBICIONS, TALLERS, COL.LOQUIS, PROJECCIONS, SORTIDES CULTURALS, ETC.

La nostra Història

DES DE L'ANY 2.001 PER TARRAGONA

TREBALLANT PER LA CIUTAT DES DE L’ANY 2.001
 
Creació
L’entitat es una associació SENSE ÀNIM DE LUCRE, que es va pensar i crear durant la primavera i l’estiu del 2001, i es va inscriure als Registres Generals d’Associacions de l’Ajuntament de Tarragona i de la Generalitat de Catalunya al mes d’octubre del mateix 2001.
 
Motivació
Una sèrie de persones que van participar, durant 10 anys, a les competicions nacionals de balls de saló que se organitzaven per tot el país, van pensar que això ja era molt avorrit, i que volien fer una agrupació d’amics i afeccionats, amb un local social propi, fora dels negocis de les escoles de ball, a on reunir-se i practicar el seu hobbi.
 
Objectius
La nostra intenció i ferma voluntat es reunir en ella a totes les persones que senten algun tipus d’ interès pel ball en general i pels balls de saló en particular. Sigui quina sigui la seva edat, professió o condició.
 
Als nostres Estatuts es mostra l’afinitat i interès d’aquest projecte, que es el de PROMOURE, FOMENTAR i DIFONDRE aquesta afecció i esport, millorar i ampliar les estructures de participació i formació, potenciar un creixement quantitatiu i qualitatiu del mateix, fomentant el interès i la facilitat d’accés a tots.
 
Nosaltres tenim cada any el mateix objectiu: puguer pagar el lloguer del local que ens serveix de Seu i lloc de reunió. Ja que els únics ingressos que tenim son les quotes dels socis.
 
Activitats
L’activitat principal i més continuada son les classes de ball gratuïtes, exclusives per a socis, que es fan tots els divendres de l’any, al nostre Local Social.
Son classes populars, de tots els tipus de ball, a on es pot anar amb o sense parella. Hi ha una programació anual on el soci sap en cada moment quins balls es faran aquest o l’altre divendres.
Les persones que no son socis poden assistir, gratuïtament, una primera vegada a una d’aquestes classes, per conneixe’ns a nosaltres i el nostre ambient. La segona vegada es tenen que fer socis.
També cada trimestre es programen d’altres activitats alternatives per a tothom.
 
Interés
Ara bastant més que fa 15 anys. Però ara la majoria de la gent s’interessa una mica més pel Ball d’Envelat i el Ball Social, que es el que nosaltres intentem difondre, que dintre dels balls de saló, es una branca més popular i més assequible per a tothom. Ja que lo que veiem per televisió, que es tan bonic, el Ball Esportiu, exigeix molta tècnica i molt d’entrenament.
 
La ciutat
Tarragona té molts afeccionats i practicants dels balls de saló. Però resulta que quan tenim que anar a ballar amb els amics, tenim que desplaçar-nos a Reus, a Salou o a Barcelona, per que a Tarragona no hi ha cap sala de ball adient per divertir-nos.
 
Els socis
Vam començar unes 15 persones i actualment l’Associació Tarraco Dance té quasi 300 socis registrats.
Dels quals 8 fan de professors o monitors que, sense cobrar un cèntim, donen classes a la resta dels socis (son ballarins amateurs, amants del ball que practiquen ja fa anys, però cadesqun amb la seva pròpia professió: funcionaris, banca, tècnics, comercials, sanitaris, etc...).
 
La nostra primera Seu Social (2001 a 2009): Hotel d’Entitats Municipals. Desprès (2010 a 2013): als locals de l'Ateneu de Tarragona, C/. Sant Magí, 4; i l'útim curs (2013- 2014) als locals del Centro Cultural de Aragón.

L'actual Seu Social:
Local propietat de l'Ajuntament de Tarragona compartint espais i activitats amb l'AA.VV. El Miracle i altres grups. Via Augusta, 43, soterrani, de Tarragona

Punts de trobada:
Estem tots els divendres de l'any, de 21 a 22 h. (excepte l'agost)