::Portada >1a Setmana del C˛mic - 2008 >Exposiciˇ Del Pont

Exposiciˇ Del Pont

L'exposició amb els usuaris de l'associació El Pont, obre el camí pedagògic de la Setmana del Còmic, i ho fa de la manera més maca que ho podria fer.

L'Associació El Pont treballa en el camp dels disminuïts psíquics i malalts mental, i es dóna el cas que un dels organitzadors de la Setmana també és psicòleg i monitor d'aquesta associació. En l'expossició conflueixen les dues vessants del Miquel Villalba, monitor i dibuixants de còmics, i té com a ressultat una experiència divertida pels usuaris del Pont, uns còmics més que dignes, i una lliçó de vida per a tots els que la visiten.

De fet encara podeu visitar-la (romandrà fins octubre) a l'Hotel d'Entitats de Tarragona, situat a la 6a planta del Pàrquing de la Pedrera, al carrer Pons d'Icart S/N. Però si no podeu, us l'ensenyem virtualment. Som-hi!expo completa guay

 

  

Com es va fer el Taller?

El taller es va realitzar de manera individual amb cada usuari, degut a la dificultad de fer aquest tipus de tasca conjuntament amb més d'un usuari alhora. La metodologia variarà en funció de les capacitats de cada usuari, així com el seu nivell d’interés en la activitat i altres variants però principalment tindrà el següent procediment:
 
-Presentació del cómic a l’usuari. Familiarització amb el llenguatge visual del cómic i explicació del projecte especificant l’objectiu final: la mostra.
Monica robles - proceso
 
-Creació d’un personatge conjuntament amb l’usuari, sugerint o presentant exemples d’altres personatges coneguts o no per l’usuari i relacionats amb el mon del cómic. Per materialitzar-ho s’inclouran nocions bàsiques de dibuix assistit.
 
-Creació d’una petita història protagonitzada pel personatge elaborat, desenvolupable en un espai que vagi des de 3 ó 4 vinyetes fins a una pàgina. La mostra preveu també il.lustracions individuals.
 ProcÚs El Robot
-Muntatge i col.loració digital del cómic resultant, per donar-li un aspecte professional.La técnica digital combinada amb el dibuix bàsic dels usuaris pot crear un producte molt interessant a nivell estétic i experimental.
 

Totes aquestes activitats de carácter creatiu es portaràn a terme juntament amb el monitor, que recolçarà i supervisarà la tasca de l’usuari preservant al màxim possible l’iniciativa del participant, així com estimulant la seva imaginació per tal de crear un producte que li apartingui genuinament tant com sigui possible. Cal tenir en compte que és la primera vegada que els usuaris prenen contacte amb aquest tipus de llenguatge visual així com els seus diferents graus de discapacitat, amb la qual cosa es preveu un nivell de suport alt per part de l’educador.

 Els dibuixants i el monitorEls c˛mics de l'exposiciˇ

Es van realitzar posters i ampliacions de les vinyetes, pàgines i il.lustracions a color, així com documents fotogràfics que mostraven el desenvolupament del treball per part dels usuaris i els diversos passos previs al producte final que formen part de l’el.laboració d’un cómic (dibuix a llapis, entintat, etc.).

La mostra conté també els dibuixos originals dels usaris, fotos dels participants i un espai dedicat a la divulgació de l’Associació “El Pont”, que és l’entitat que aculleix aquesta iniciativa.

Palfˇ c˛mic El Robot AntitabacPlafo comic Fent nous amics
Plafo comic capitan truenoPlafo comic lindo gatitoPlafo comic matrimoni bestialexpo pont03 plafonsexpo pont02 general