::Inici >L'encreuat sardanista

L'encreuat sardanista

50 APLEC BAIX CAMP - Reus, 2016

 

El CONCURS de l’encreuat sardanista 2016

 

encreuat16
 
autor: Lluís M. Barceló 

DE FRAGA A MAÓ
:
1: En els cinquanta Aplecs Baix Camp, se n’han ballat uns quants centenars. Petits personatges populars de Reus, visitants ocasionals de l’Aplec. 2: Nom que se li donà a una nova manera d’interpretar la sardana. Cuc sense cap. 3: Comença el cant. Cantant a qui li agrada protestar i que, amb motiu de l’Aplec, un any va fer-nos un recital. Signe del zodíac molt grenyut. 4: Lament de dolor. Crom. L’edat de l’Aplec. Nom de dona amant de les pomes. Lira consonàntica. 5: El Ramon s’ha desvocalitzat. Els instruments més petits de les cobles, al revés. 6: Extreure el suc d’una fruita, de dreta a esquerra. Taller de l’Aplec on es juguen partides de blancs contra negres, al revés. 7: El déu del sol que va cap a l’esquerra. 11111. Dret, rígid, garratibat. No res. 8: Així acaben tots els Aplecs. Ho era molt una noia que es deia Pepa a qui van dedicar una sardana. Aquest no cal que vagi al metge. Ciutat on se celebra l’Aplec Baix Camp, al revés. 9: Grup musical que amenitza els Aplecs. Títol de cortesia per dirigir-se a una senyora. Inici de tenora. Peu mig amagat dins la sabata. 10: Una “d” al final ho converteix en al·lucinogen. La boira no ens deixa veure tot l’istme. Està molt content de portar tanta aigua. 11: Moltes de les de Reus porten els seus infants a l’Aplec per ballar sardanes. Trobades sardanistes. 12: Semblant. Comença a fer el llaç. Una altra manera de dir “gram”. L’Aplec només en té una. 13: Nom d’home, que se’n diu un bon amic sardanista que cada any ve a l’Aplec i que sempre s’entusiasma amb aquests encreuats. Àvia. Punt cardinal que no cal perdre. 14: Vocal absent de la reunió. Joc de paraules que cada any fem per l’Aplec. Ase, com qualsevol dels polítics que no els dóna la gana d’entendre Catalunya.DE SALSES A GUARDAMAR
:
1: Doble revolt perillós. Gegant de Reus, solter, que també ha visitat l’Aplec en alguna ocasió. S’assembla a la torre Eiffel. 2: Val la pena de tenir-ne sempre un d’amagat a la màniga. Rima que no rima gaire bé. Ossari una mica enterrat. 3: El palíndrom més estrany. Conill, despullat. Molt bé. Parella d’en Dafnis. 4: Enemic de Sant Jordi, de Reus, que també visità l’Aplec. Adjectiu relatiu. Sardana, vista des de dalt. Ben buit. 5: Dirà que les lletres estan mal col·locades. Palmereta que molts tenim a casa, en un test. Religiós que no ha rebut l’orde sagrat. 6: Home anglès que puja. Lluna gallega. Institut d’Estadística. S’equivoca dues vegades. 7: Lones mal posades. El primer. Noses sense vocals. El prenen els anglesos, a les cinc. 8: Si en tenim, ens adormim. Inici de lament. Fet servir, a l’americana. La primera de totes. El primer de tots. 9: Signe de victòria. Dins de l’apoteosi. Escala de pintor, oberta. Il·lusionant taller de l’Aplec que sempre ha fer l’autor d’aquest encreuat. 10: Nan escapçat. Prefix que indica una posició inferior a la del seu cap. Punta del tible. Camp cobert d’herba. 11: Comença l’alba. Poseu-hi “LABARS” i ja està. En Blai amaga el cap. 12: No val res. Actualitat inacabada. Fer avançar la barca a força de braços. 13: En Pau Casals va fer famós el seu cant. Heroic. Ens espanta. 14: Pluralitza tot el que acaba. Coral molt estimada que va cantar a l’Aplec moltes vegades (dues paraules).


 
nom i cognoms: _________________________________________

adreça, població i codi: ___________________________________

telèfon: ___________________________

______________________@__________________________Envieu-l'encreuat fins al 31/10/2016 a:

Colla sardanista Rosa de Reus.

Carrer de l’Orient, 17 - Apartat 324 - 43204 Reus


O també al fax 977345040 o al correu mail


 

  

Entre totes les respostes correctes de l’ENCREUAT sortejarem 3 lots de llibres que es lliuraran el dia 19/11/2016 en l’acte de repartiment de premis fotogràfics.