::Inici >GaudiCentreReus

GaudiCentreReus

Gaudi Centre Reus


Resum del Gaudi Centre

El Gaudi Centre Reus, un espai cultural dedicat a difondre i estudiar l'obra de l'arquitecte modernista nascut a la ciutat, obrirà les seves portes el 27 d'abril. L'Ajuntament de Reus, promotor de l'equipament, i la Reial Càtedra Gaudí, que dirigeix l'arquitecte Joan Bassegoda i Nonell, van subscriure ahir un conveni permetrà que que material sobre Antoni Gaudí, que es troba en poder de l'esmentada institució acadèmica, es dipositi i exhibeixi en el centre.
Lluís Miquel Pérez, alcalde de Reus (PSC), va qualificar de "molt important" l'acord perquè demostra que "no tindrem un simple parc temàtic sobre Gaudí, sinó un lloc dedicat a la investigació i a l'estudi amb un fort component acadèmic". Joan Bassegoda Nonell, conservador i impulsor de la càtedra, es va mostrar esperançant que el Gaudí Centre contribueixi a aprofundir en l'original personalitat del creador perquè "Gaudí mai no s'acaba, sempre descobrim nous aspectes relacionats amb la seva genial figura i aportació".

PARTICIPACIÓ
L'arquitecte japonès Toshiaki Tange, director de l'estudi Arata Isozaki a Espanya, ha estat l'encarregat, al costat de Joan Sibina, del disseny conceptual del Gaudí Centre. Ha intentat que el visitant pugui "tocar" l'obra, va explicar Tange. En aquest sentit, la tecnologia punta facilitarà recreacions virtuals, encara que també hi haurà maquetes a escala d'elements gaudinianos i reproduccions. "El centre ha de transmetre el món fascinador de Gaudí", va comentar. S'ha pensat en un públic molt ampli, des de nens --que gaudiran de tallers didàctics-- fins a especialistes. Un altre dels objectius és potenciar la ruta sobre l'arquitectura modernista de Reus que ha atret, des de la seva obertura fa una dècada, més de 150.000 persones.

INVERSIONS
Un estudi de la facultat de Ciències Empresarials de l'Universitat Rovira i Virgili ha revelat que el Gaudí Centre generarà un impacte que oscil·larà entre 1,6 i 2,2 milions d'euros en un any. El mateix treball|feina calcula que per cada euro invertit en el projecte se'n generaran 1,31 en la renda local.
La compra de l'edifici de l'antic Banc de Santander i la seva transformació en museu interactiu ha costat uns 6 milions d'euros. L'immoble, alimentat amb energia solar, consta de cinc plantes i 1.200 metres visitables. També disposa de restaurant, cafeteria i un espai comercial per vendre objectes i records.
En el pla|plànol urbanístic, s'espera que el Gaudí Centre ajudi a revitalitzar el casc històric de Reus, objecte d'una gran transformació en els últims anys. A la zona s'inaugurarà en els pròxims mesos en gran complex comercial i residencial.

Vine a visitar el Gaudi Centre .T'hi esperem!!!!!!!