Castanyada 8 anys d'Auvënguen!

Castanyada 8 anys d'Auvënguen!

Castanyada 8 anys d'Auvënguen!

L’Associació de Joves Auvënguen organitza la Castanyada al Pavelló del Casal amb un sopar popular i música tota la nit. L'entrada és gratuïta.

El sopar començarà a 2/4 de 10 de la nit i hi haurà pica-pica, primer plat, beguda i postres. Cal inscripció prèvia fins el 28 d'octubre a OX Informàtica i el preu és de 8€.

A les 21.00h comença la festa de la castanyada amb Dj. OGT que punxa agrorumba, balkan, ska, punk i swing. Seguidament, el Dj. Carles Rosell que punxa música comercial, electrolatino, reggaeton i dance.Ja estan obertes les inscripcions per assistir al curs de monitors/es de lleure infantil i juvenil

Curs de monitor de lleure 2013

 Ja estan obertes les inscripcions per assistir al curs de monitors/es de lleure infantil i juvenil

L’Oficina Jove de la Conca de Barberà torna a oferir la possibilitat de realitzar el curs de monitors de lleure infantil i juvenil aquí a la comarca.


Aquest curs començarà a finals del mes de novembre, i tindrà lloc en caps de setmana i intensiu al Nadal. L’Escola que imparteix el curs és l’Escola de l’Esplai de Tarragona.


Si vols fer-lo cal que et posis en contacte amb l’Oficina Jove a través del correu electrònic joventut@concadebarberà.cat .


Des de fa tres anys que l’Oficina Jove dóna l’opció als participants del curs de monitors de lleure a realitzar les pràctiques en les activitats de lleure que l’Oficina organitza durant la campanya d’estiu.


Cal dir que el Consell Comarcal ja fa més de 15 anys que organitza el Curs de Monitors de lleure, així doncs, durant tot aquest temps més de 170 persones de la Conca de Barberà disposen del títol de Monitor i han treballat en algun moment de la seva vida en activitats de lleure dels municipis de la comarca. 


 

 Trobada local de joves 2012

El proper divendres 24 de febrer a les 10 de la nit a la sala Llucià Navarro del Casal de l’Espluga de Francolí tindrà lloc la trobada local de joves

 El proper divendres 24 de febrer a les 10 de la nit a la sala Llucià Navarro del Casal de l’Espluga de Francolí tindrà lloc la trobada local de joves que ha d’assentar les bases i la diagnosi del nou Pla Local de Joventut  (PLJ 2012-2015). La trobada és una oportunitat de participació que permet que els joves expressin les seves necessitats, inquietuds i opinions sobre tot allò referent a les polítiques de joventut municipals. S’ha convidat a tots els joves d’entre 12 i 35. Com ja és habitual des de fa alguns anys la regidoria i els joves es troben amb l’objectiu de revisar, avaluar i planificar les actuacions futures. 

El Pla Local de Joventut és l’eina que aglutina les actuacions, projectes i activitats en matèria de joventut que es preveuen realitzar al llarg d’un període concret. En aquest cas, es tracta d’un pla quadriennal (2012-2015) que té com a finalitat donar resposta a les necessitats juvenils del municipi i afavorir la continuïtat de les polítiques de joventut. 

Si ets jove, estàs interessat en aportar què penses i quins àmbits juvenils s’han de potenciar a l’Espluga de Francolí i, tens entre 12 i 35 anys, vine el proper 24 de febrer a la sala Llucià Navarro del Casal.

 Cartell trobada local de jovesTrobada Local de Joves 2011

Divendres 11 de març a les 10 de la nit a la Sala Polivalent de l'Antic Hospital

El proper divendres 11 de març a les 10 de la nit a la sala polivalent de l’Antic Hospital tindrà lloc la trobada local de joves.
 Trobada Local de Joves 2011
Segurament deus estar pensant que la teva opinió no és important, però des de la Regidoria de Joventut volem aproximar-nos a la realitat juvenil. Trobades com aquesta han estat un factor decisiu per a la consolidació de les polítiques locals de joventut.  
Com ja és habitual des de fa alguns anys la regidoria i els joves es troben amb l’objectiu de revisar, avaluar i planificar les actuacions futures. La trobada no ha ser exclusivament una eina de treball més, sinó que ha esdevenir un espai d’intercanvi d’opinions i propostes de millora pel nostre poble.
 
Si ets jove, estàs interessat en aportar què penses i quins àmbits juvenils s’han de potenciar al nostre poble, i tens entre 13 i 35 anys, t’esperem el proper 11 de març a la sala polivalent de l’Antic Hospital.
 
De la teva opinió en dependrà en gran mesura que te’n puguis beneficiar!
 
Us esperem a les 10 de la nit a l’Antic Hospital!Trobada local de joves

Una quinzena de joves es reuneixien a la sala Llucià Navarro

TROBADA LOCAL DE JOVES A L’ESPLUGA DE FRANCOLÍ
 
El passat divendres 12 de març de 2010 a la sala Llucià Navarro del Casal de l’Espluga de Francolí la regidoria de joventut va organitzar una nova trobada local de joves amb l’objectiu de revisar, avaluar i planificar les actuacions futures. Actualment, estem davant de la redacció del nou Projecte de Dinamització Juvenil que servirà per dissenyar i implementar les polítiques de joventut durant els propers dos anys.
 
La trobada no va estar exclusivament una eina de treball més, sinó que va esdevenir un espai d’intercanvi d’opinions i propostes de millora.
 
La quinzena de joves participants van demostrar implicació i participació ens els afers socials municipals. Aquest ha estat un factor decisiu per a la consolidació de les polítiques locals de joventut però sobretot, durant la trobada els joves van mostrar un gran interès per les polítiques que anaven més enllà de l’àmbit juvenil.
 
El regidor de joventut, Josep M Poca, va iniciar la trobada donant les gràcies a tots els assistent i fent un breu resum de les actuacions realitzades els últims anys.
 
Potenciar els canals perquè la informació arribi als joves. S’haurien de fer servir les noves tecnologies i el recursos web 2.0.
 
Pel que fa a la formació, l’ajuntament va explicar el Departament d'Educació de la Generalitat ha concedit a l'IES Joan Amigó un Cicle Formatiu de Grau Mitjà. Serà una especialitat de sistemes microinformàtics i xarxes que es podrà desenvolupar a partir del curs vinent a les instal·lacions de l'institut de secundària que actualment dóna servei a l'Espluga, Vimbodí i Poblet i Vilanova de Prades. Els joves van demanar ampliar l’oferta de formació no reglada amb cursos que serveixin per ampliar els coneixements.
 
Respecte a la mobilitat els joves van demanar l’anella de rodalies de Tarragona arribi fins a Montblanc. Actualment no hi ha cap línia d’autobús entre l’Espluga de Francolí i Reus. Els joves creuen que la manca de transport públic els perjudica greument ja que les comunicacions amb les ciutats més properes és molt escassa.
 
També van manifestar inquietuds per temes com el turisme, la fira de sant Vicenç, la fira del carquinyoli i la de l’oli. Els joves creuen que aquests esdeveniments s’han de potenciar perquè qualsevol esdeveniment és bo per dinamitzar el turisme local i situar l’Espluga de Francolí com un punt de referència del turisme d’interior tarragoní. D’altra banda també van proposar crear alguna ruta pel nucli antic.
 
Pel que fa a les festes, els assitents van proposar organitzar una Festa Flaix FM un cap de setmana que no es faci res, no només a l’Espluga sinó a tota la comarca. Aquesta iniciativa es podria dur a terme entre totes les entitats del municipi.
 
Els dos últims temes que van centrar l’atenció i les preguntes dels joves van ser PIEC (Pla d’Infrastructures Esportives de Catalunya) i les possibilitats reals de què noves empreses s’ubiquin al municipi.
 
Els joves creuen que l’Espluga té un dèficit molt important d’instal·lacions esportives i que la construcció i la pràctica de l’esport haurien de ser una prioritat del govern. Tot i que l’ajuntament està fent un esforç en arranjar el casal aquest no té moltes possibilitats i actualment només s’hi pot practicar un esport. Tanmateix, també van sol·licitar que s’estudiï la possibilitat de posar gespa artificial al camp de futbol. Per la seva part, l’ajuntament va explicar que ja tenen a punt el projecte del nou pavelló i només resten a l’espera de què la Generalitat obri la convocatòria del PIEC.
 
Pel que a la instal·lació de noves empreses l’ajuntament va explicar als joves que actualment s’està treballant per ampliar l’oferta laboral, però que aquests és un tràmit costós i lent.
 
Per últim els joves van demanar que aquest tipus de reunió tinguin continuïtat i es repeteixin dues o tres vegades durant l’any. Es va acordar que la propera reunió es duria a terme el proper mes de maig.
 
Trobada local 2010
 Fòrum local de joves

Divendres 12 de març a les 22h a la sala Llucià Navarro

Cartell 

Els joves són, sens dubte, un important motor per al desenvolupament de l’Espluga de Francolí. El seu paper sempre ha estat protagonista, sobretot en aquests darrers anys, quan han demostrat que la implicació i la participació ens els afers socials ha estat un factor decisiu per a la consolidació de les polítiques locals de joventut.  

Ja fa alguns anys que l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí ha iniciat un nou camí en les polítiques de joventut. Gràcies a la implicació de tots els joves s’han aconseguit diferents objectius fixats al Pla Local de Joventut 2008-2011. Actualment, estem davant de la redacció del nou Projecte de Dinamització Juvenil que servirà per dissenyar i implementar les polítiques de joventut durant els propers dos anys.

Per tal de revisar, avaluar i planificar les actuacions futures, la regidoria de joventut ha organitzat una nova Trobada Local de Joves que es celebrarà el proper divendres 12 de març a les 22h a la sala Llucià Navarro del Casal de l’Espluga de Francolí.

Volem que la trobada no sigui exclusivament una eina de treball més, sinó que esdevingui un espai d’intercanvi d’opinions i propostes de millora que fixi els objectius dels propers dos anys. Per finalitzar l’acte hem preparat un piscolabis per a tots els assistents.

Si ets jove, estàs interessat en aportar què penses i quins àmbits juvenils s’han de potenciar, i tens entre 12 i 30 anys, t’esperem el proper divendres 12 de març a les 22h a la sala Llucià Navarro del Casal de l’Espluga de Francolí.Volem decidir.cat

La Secretaria de Joventut ha iniciat el procés de consulta per elaborar el Pla Nacional de la Joventut 2010-2020

 Arrenca el procés de consulta per elaborar el Pla Nacional de la Joventut 2010-2020
 Pla Nacional de la Joventut 2010-2020
Una campanya amb el lema ‘Volem decidir.cat’ animarà els i les joves a participar en el disseny de les polítiques de joventut pels propers deu anys.

La consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, i el secretari de Joventut, Eugeni Villalbí, han presentat aquest matí el procés de consulta per a l’elaboració del Pla Nacional de la Joventut de Catalunya 2010-2020, el full de ruta de les polítiques de joventut al nostre país per als propers deu anys. A l’acte de presentació també hi han assistit representants de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques, la Federació de Municipis de Catalunya i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, entitats que formen part del Consell Rector de Pla. 

El Pla Nacional de la Joventut és el marc de referència per definir, impulsar i coordinar les polítiques de joventut a Catalunya. És la culminació d’un període de reflexió sobre la situació actual dels joves catalans, sobre quines han estat les polítiques de joventut i, especialment, sobre quines han de ser avui i en el futur les grans línies d’actuació en aquesta matèria. 

La renovació del Pla 2000-2010 respon a la voluntat del Govern de consolidar i actualitzar un model innovador que ha comptat amb el consens de tots els agents polítics, socials i institucionals i que ha permès ampliar i fer visibles les polítiques per a joves dins la societat durant la darrera dècada.Fira del llibre vell

Fira del llibre vell i videojocs!!!

V FIRA DEL LLIBRE VELL + VIDEOJOCSL’Espluga reviurà el proper diumenge 19 d’abril una nova edició de la Fira del Llibre Vell, una Fira que, organitzada per l’Associació Juvenil Auvënguen, Jóvens de l’Espluga aquest any arribarà a la seva cinquena edició.

La Fira del Llibre Vell aquest cop canviarà la seva ubicació original, traslladant-se del Carrer Torres Jordi, on s’havien celebrat les anteriors quatre edicions, a la Plaça de l’Església. A més a més, aquesta edició també veurà ampliats els seus horaris, ja que la fira es farà extensiva al matí i a la tarda.

Com a novetat, també cal destacar que durant tot el diumenge, a la plaça, s’hi instal·laran 24 ordinadors portàtils connectats en xarxa, per tal de que els més joves puguin disputar-hi jocs en línia, i també s’instal·larà a l’edifici de l’Antic Hospital, una Play Station i una Wii per tal d’ampliar-ne l’oferta d’oci.

Finalment, en tota aquesta varietat d’actes, també hi haurà la presència dels Quintos i Apol·lònies 2009 que realitzaran un sorteig de diferents cistelles amb productes cedits pels establiments de la població.Festa de l'Arbre

AUVËNGUEN RECUPERA LA FESTA DE L'ARBRE AMB UN ÈXIT RELATIU

AUVËNGUEN RECUPERA LA FESTA DE L'ARBRE AMB UN ÈXIT RELATIU

El passat diumenge 29 de març, l'Associació Juvenil Auvënguen va recuperar la Festa de l'Arbre, que, malgrat les condicions meteorològiques, es va poder realitzar.

Estava previst que la festa comencés a les 10h del matí a la plaça de l'Esglèsia de l’Espluga de Francolí, que era el lloc de reunió per anar cap al lloc de plantada. A causa del temps, però, va acabar començant a les 11h.
A dos quarts de dotze va començar la plantada, i, tot i que s’esperava més participació, finalment es van poder plantar tots els arbres.

Cap als volts de la una, tothom es va dirigir cap al Parc Fluvial, on es va realitzar el taller de sembra. Un cop acabat aquest taller, va tenir lloc l'apadrinament d'un teix ubicat allí mateix.

Per finalitzar la festa, hi va haver un aperitiu de cloenda per a tots els participants. Com que, per les condicions atmosfèriques, la participació no va ser la prevista, el menjar  que va sobrar es va destinar a Càritas Montblanc.


Tot i el mal temps, l'Equip de Cooperació i Medi Ambient d'Auvënguen (ECMAA), organitzador de la festa conjuntament amb l'Ajuntament de l'Espluga, valora positivament la celebració, ja que es van complir els objectius proposats.Sopar dels espluguins a Barcelona

25 joves estudiants i treballadors de l’Espluga de Francolí, van celebrar el passat 9 de març el, ja tradicional, “SOPAR D’ESPLUGUINS A LA CAPITAL 2009”

Com ja es costum de cada any els espluguins que estudien o treballen a Barcelona es van trobar el passat dijous dia 9 de març per fer l’anomenat “Sopar d’Espluguins a la Capital”. 25 persones van assistir a l’esperat sopar, que va tenir lloc en un restaurant del carrer Còrsega de la Ciutat Comtal.


Durant el sopar, i com ja n’és tradició, es va entregar a cadascú un obsequi, que aquest any, com a novetat, ha estat una motxilla, amb l’opció de fer una samarreta més endavant (obsequi de cada any). El disseny d’aquest obsequi s’encarrega anualment a un jove diferent i aquest any el disseny ha estat d’Enric Mercadé.

Pel que fa a l’organització de l’acte, cada any i aprofitant la variació del flux d’estudiants, es canvien els membres coordinadors, i així doncs, enguany, Ester Farré ha passat el relleu a Cristina Farré, mentre que Enric Mercadé continua amb el càrrec.

Cal recalcar que aquesta iniciativa sorgeix dels mateixos joves estudiants, i que any rere any s’ha pogut fer, gràcies a l’empenta del jovent que estudia a Barcelona.Sopar dels espluguins a BCNFesta de l'Arbre

L’Associació Juvenil Auvënguen i l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí recuperen la FESTA DE L’ARBRE que tindrà lloc el proper diumenge 29 de març

L’Associació Juvenil Auvënguen i l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí recuperen la FESTA DE L’ARBRE que tindrà lloc el proper diumenge 29 de març

L’Equip de Cooperació i Medi Ambient d’Auvënguen (ECMAA), creat com a comissió de treball de l’Associació Juvenil Auvënguen a finals de l’any 2006, feia temps que duia treballava amb la idea de recuperar aquesta festa tradicional a l’Espluga i per això ha contemplat en el seu projecte d’activitats 2009 la realització d’aquesta festa.

Així doncs el proper diumenge 29 de març a les 10 del matí tots els participants es concentraran a la Plaça de l’Església, per sortir caminant fins a la zona de la plantada, els voltants de la deixalleria, on es plantaran centenars d'exemplars d'alzina i de pi pinyoner.

A continuació, els participants es dirigiran al Parc Fluvial per tal de, segons una iniciativa de l'ECMAA que contempla apadrinar anualment un arbre autòcton de la zona, apadrinar enguany un exemplar de Teix que es troba dins el citat parc.

Ja passat el migdia es durà a terme un taller de sembra on es podrà aprendre a plantar un pi blanc, i així tots els que l’any vinent portin viu el pi per poder-lo plantar seran guardonats amb un obsequi.

En acabar l'acte es celebrarà un aperitiu de cloenda amb tots els participants.

Programa de la Festa:

A les 10 del matí: Sortida des de la Plaça de l'Església fins a la zona de plantada.
A 2/4 d'11: Plantada d'arbres
A 2/4 de 12: Anirem caminant fins al Parc Fluvial.
A del 12: Apadrinament de l'Arbre.
A 2/4 d'1: Taller de sembra.
A 2/4 de 2: Aperitiu de cloenda.

Festa de l'ArbreFaistiu, la IV Setmana de la Joventut de l’Espluga es converteix en un referent

El gran nombre de participants a Faistiu, la IV Setmana de la Joventut de l’Espluga, fa que es consolidi al municipi.

El concert de l’orquestra Treu-li la pols va ser l’acte que va clausurar la IV setmana de la joventut. Faistiu ha experimentat un important augment de la participació en totes les activitats, que durant tota la setmana s'han centrat als entorns del Casal de l'Espluga. Aquest any s’han renovat alguns actes amb per oferir un ventall diferent d’activitats i incrementar la participació. Alguns com el taller de tast de cervesa o la ruta templera han estat un èxit de participació.
D’altra banda, com ja va passar en l’anterior edició, hi ha dos actes que han passat a la història d’aquesta Setmana de la Joventut: la cursa d’andròmines i la camina popular. Els bastoners de l’Espluga van organitzar aquest esdeveniment en el qual els joves de la vila van imaginar i construir curiosos vehicles de quatre rodes. Amb el doble de participants que la que la passada edició, la baixada s’ha consolidat per la qualitat dels aparells participants i pel gran nombre d’espectadors.
D’altra banda, la caminada popular Apeunit, organitzada amb la col·laboració de la Secció Excursionista del Club Atlètic Espluguí, s'ha convertit ja en un dels actes de referència de l'esdeveniment juvenil de l'Espluga de Francolí amb més de 300 participants. L’acte va finalitzar a la plaça de l’església amb coca i un obsequi per a tots els participants. Seguidament es va donar el tret de sortida a la nit jove amb l’actuació dels Pastorets Rock i dj Caganer.
Com en la passada edició, la setmana de la joventut, organitzada per l'Ajuntament de l'Espluga, l'Associació Juvenil Auvënguen i el PIJ Francolí, ha comptat amb la participació de nombroses entitats, que de manera activa, han contribuït a convertir la Setmana de la Joventut, en un esdeveniment amb actes per tots els públics, especialment pels joves, però també obert a tots els sectors i edats.
Cal destacar el bon acolliment de les activitats ubicades al pavelló del casal, però també el campionat de wii amb pantalla gegant, el taller malabars, concert de Ceda el Vaso, el cinema a la fresca, el taller d’aquagym, el taller tast de cervesa, el taller de foc, el taller de ioga, el taller de tai chi, la bicicletada nocturna, la nit de wii i sing star, la gimcana dels quintos, el taller de futbol femení, la ruta nocturna templera, el taller dj’s, el circuit de pocket bikes, el circuit de balanzbikes i lel drac inflable, el paintball, l’exhibició de BTT, la cursa d’andròmines, la festa dels Quintos’09 amb els dj’s locals, la representació teatral Improshow i el concert de l’Orquestra Simfònica Treu-li la pols al teu instrument han estat activitats realitzades durant tota la setmana.
L’organització valora positivament la participació en tots els actes i vol agrair l’esforç realitzat per les entitats col·laboradores, com també a cadascuna de les persones que amb les seu granet de sorra han contribuït a fer de Faistiu un nou èxit de participació.
Gràcies a tots!