::Inici >Exposicions, Cursos i Altres...

Exposicions, Cursos i Altres...

27/01/09 fins 26/04/09 - Exposició
_____________________________________________________________

L'exposició Fotògrafes pioneres a Catalunya. Genealogia d'un segle de fotografia, de l'Institut Català de les Dones (ICD), està a l'Escola Universitària de Turisme i Oci, a Vila-seca, des d’avui fins al 26 d'abril. L'exhibició a la URV Fotògrafes Pioneres a Catalunyad'aquesta exposició itinerant, juntament amb altres, és iniciativa de l'ICD i de l'Observatori de la Igualtat de la Universitat. La mostra rescata l'obra de les primeres generacions de fotògrafes a Catalunya i exposa, per primera vegada, les fotografies inèdites de 12 dones, realitzades des de mitjans del segle XIX fins al principi de la dècada dels setanta del segle XX. Les fotografies exposades i la reconstrucció de les biografies de les autores permeten recuperar el treball de les dones que es van dedicar de forma sistemàtica a la fotografia abans de la coneguda generació contemporània de fotògrafes professionals catalanes, que es van iniciar en aquest camp els anys seixanta. La fotògrafa Colita i la historiadora Mary Nash, juntament amb Meritxell Benedí i Estela Rodríguez, van fer un treball de recuperació històrica que va durar tres anys. Una de les fotògrafes recuperades, Montserrat Vidal i Barraquer, tenia la seva col•lecció a Reus, un arxiu de 18.000 negatius.


05/01/09 fins 22/03/09 - Exposició
_____________________________________________________________

Exposició 'Fotoperiodisme a Catalunya 1976-2000'
Mas Iglesias inaugura dijous una mostra sobre l'evolució del periodisme gràfic

Mas Iglesies - ReusArriba a Reus l'exposició 'Fotoperiodisme a Catalunya 1976-2000', un recorregut en imatges pel darrer quart del segle XX i que mostra alhora l'evolució que experimenta el periodisme gràfic en aquest període. La regidora de Cultura, Empar Pont, i el degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Josep Carles Rius, inauguren la mostra el dijous, 5 de febrer, a les 19:30 h, al Centre de la Imatge Mas Iglesias.

L'exposició, que s'ha pogut veure al Palau de la Virreina de Barcelona, abasta els darrers 25 anys del segle XX, i els protagonistes són els esdeveniments polítics i socials de la Transició i els Jocs Olímpics. Però alhora mostra el pes creixent que el periodisme gràfic i el fotògraf assumeix en les redaccions dels mitjans. El gran salt qualitatiu i quantitatiu es vol reflectir en aquesta exposició, alhora que s'ha pretès oferir al públic una representació suficient del fotoperiodisme com a treball col·lectiu durant el període, més que no pas una suma d'individualitats.

L'exposició es podrà visitar fins al 22 de març, de dimarts a dissabte, de 10:00 h a 14:00 h i de 17:00 h a 20:00 h i els diumenges i festius d'11:00 h a 14:00 h.


02/01/09 fins 28/02/09 - Exposició

_____________________________________________________________
Fotografies de Frank Capa
Del 15 de gener fins el 28 de febrer
Al Palau de Fires i Congresos de Tarragona
(Entrades Gratuïtes)

Tríptic en PDF
http://webfacil.tinet.org/usuaris/photasic/CAPA_AQUI_20090202132052.pdf


02/01/09 fins 27/02/09 - Exposició
_____________________________________________________________


Del 2 al 27 de Febrer del 2.009 podeu visitar al Fotoespai B.C.I.
l'exposició col·lectiva NUS
dels alumnes del Curs de Fotografia Creativa i del taller de Nu

Els autors son entre d'altres:

Lourdes Ribas
José Romero
Nuria Bagán
Carol Reverter
Constanza Santagata (imatge adjunta)
Jesús Montull
Silvia Fontanet
Lucia Jiménez
Bet Loperena
Julia Roca
Jordi Alfonso
Coty
Inauguració dilluns 2 a les 19h30
Tot hi sou convidats


I també a la web www.fotoespai.cat
hi trobareu les exposicions:
MÚSICS DE CARRER de Ramon Oliveras
XINA QUOTIDIANA de Fracesc Vilar
IMATGES DE SETMANA SANTA de Frederic Sagués


> FOTOESPAI BARCELONA CENTRE D’IMATGE - Escola de Fotografia
> C/Coroleu 74 Barcelona 08030 Tel: 93.311.92.73
> info@fotoespai.cat
www.fotoespai.cat