::Inici >Els meus llibres de capçalera >Sobre els meus llibres de referència >Cordié, Anny Malestar en el docente: la educación confrontada con el psicoanálisis. Nueva Visión 199

Cordié, Anny Malestar en el docente: la educación confrontada con el psicoanálisis. Nueva Visión 199

Aquest és un dels llibres que més m'ha agradat. El vaig llegir en un moment difícil de la meva vida. Portava molts anys dedicant-me a l'educació social, treballant amb nens i nenes, i adolescents acollits en centres d'acollida o residencials, i tot plegat em sentia molt malament de veure i viure el seu sofriment. Vaig tenir símptomes físics i psíquics, fins que finalment he pogut canviar de feina.
En aquest llibre l'autora ens fa un anàlisi del malestar del docent, i encara que parla especialment dels i les mestres, també és aplicable a educadors i educadores, monitors i monitores i altres professionals de l'àmbit de l'educació i el treball amb les persones. És un llibre molt recomanable doncs dóna moltes claus sobre el perquè es pot generar un malestar en la persona que educa, o té cura dels altres. Anant des de les qüestions més personals fins a les de la professió concreta. Des de la pròpia subjectivitat fins a les dinàmiques d'una institució, sigui escola o centre, que van desenvolupant-se, moltes vegades de manera que no és fàcil ser conscient. Tot plegat, la manera en que un mateix viu la relació amb l'altre, amb l'educació i les dinàmiques que es generen dins del marc d'una institució educativa, condicionen molt el grau de possible malestar que un/a pot arribar a tenir i la manera de gestionar-la.
L'autora ens ofereix un anàlisi lúcid i descarnat, així com també l'oportunitat de mirar a dins nostre per poder veure d'on prové el malestar, de quins aspectes estan involucrats i de com poder afrontar-los.