::PÓgina d'Inici >Patrimoni Rural en Perill

Patrimoni Rural en Perillperill 1Patrimoni a conservar
Ningú posa en dubte la necessitat de preservar, restaurar i conservar el patrimoni arquitectònic com ara el monestir de Poblet, les muralles de Montblanc i la llarga llista d’esglésies, ermites i altres edificis de la nostra comarca. No passa el mateix quan parlem de la conservació d’aquest patrimoni rural, i encara és molt més irreal pensar en la seva preservació o restauració.
S’estan fent esforços en altres indrets per aconseguir començar a declarar alguns d’aquests elements en Bens d’interès Local o Comarcal. Algunes associacions també estan impulsant que aquests tipus d’arquitectura sigui reconeguda com a tal. Existeixen manifestos i declaracions sorgides de diferents trobades

perill 2

d’estudiosos de la pedra seca que volen marcar les pautes a seguir per aconseguir el reconeixement d’aquest patrimoni i al hora la seva conservació, però de moment no s’avança molt a poc a poc.

Particularment crec que han de ser les administracions locals i comarcals les principals promotores de la conservació d’aquest patrimoni, però primer s’ho han de creure i després han de buscar els recursos per poder tirar endavant iniciatives que afavoreixin el procés de protecció i restauració.