::Inici >Activitats

Activitats

Durant tot l'any realitzem aquelles activitats amb més repercusió per al benestar de les persones que viuen a les llars, en alguns casos fent mans i mànigues amb el pressupost, en d'altres espaiant les dates de realització de les activitats, però mirant sempre que els nostres residents no percebin les dificultats que tot el sector està patint.

Mantenim el programa de vacances i de caps de setmana per als residents tutelats, també el programa de canoteràpia que vàrem implantar a Tarragona l'any 2003 i que s'ha implementat a d'altres serveis de manera força exitosa. Seguim amb els nostres tallers, sortides, lleure, ...

El funcionament d’una llar residència és com el de qualsevol llar on hi conviuen entre 8 i 10 persones. Així doncs, cal una bona organització perquè els residents han de fer o col·laborar de totes les activitats de la vida diària com les tasques domèstiques: organització i distribució de les mateixes, neteja, ordre, activitats de grup, activitats individuals, planificació del lleure tant dins com fora de la llar, tant en grup com personal…

Es tracta que percebin la llar com a casa seva i que s’impliquin i participin de totes les tasques i activitats que s’hi desenvolupen (no només les lúdiques i temps lliure). Així doncs, una llar funciona com una família, un nucli de convivència que ha d’organitzar-se per tirar endavant la seva pròpia casa, i aquest fet és el què (tot i que de vegades costa perquè a ningú ens agrada fer segons quines tasques de la llar) acaba aportant el sentit de pertinença necessari perquè esdevingui una llar veritable.

Per assolir l’autonomia els professionals de l’atenció directa treballen perquè cada resident mantingui i/o guanyi autonomia en el desenvolupament de les tasques domèstiques, higiene i aparença, salut, desplaçaments, gestió i organització de la llar a partir de l’assemblea, relacions interpersonals i familiars, participació en activitats cognitives, tallers i activitats desvinculades del nostre servei per ampliar el seu cercle de relacions i activitats… cada resident en la mesura que sigui possible s’ha de responsabilitzar del què li pertoqui.

Per tal de donar més qualitat a la nostra atenció a les llars també desenvolupem projectes que beneficien els nostres residents, algun d’ells són:

Teràpia assistida amb gossos

Taller d’estimulació cognitiva

Taller lecto-escriptura bàsica

Gym-càrdio

Piscina

Taller d'informàtica i aproximació a les xarxes socials

Setmanalment els nostres residents realitzen una assemblea on es reparteixen les tasques comunes, es decideix què fer el cap de setmana i festius i, es treballen les possibles incidències que s’hagin pogut donar al llarg de la setmana

També es fa un treball de relació amb familiars i amics a partir de la trucada setmanal, visites a la llar i sortides autoritzades i, cada 4 setmanes es fa una sortida de cap de setmana en família, així com uns dies per Nadal i una setmana del mes d’agost.

És així com durant tot l’any, realitzem aquelles activitats amb més repercussió pel benestar de les persones que viuen a les llar, en alguns casos fent mans i mànigues amb el pressupost, en d’altres espaiant les dates de realització de les activitats, però mirant sempre que els nostres residents no percebin les dificultats que tot el sector està patint.

De moment mantenim un programa necessari de vacances i caps de setmana dels residents tutelats que substitueix les sortides de cap de setmana i vacances en família.


Vacances d'estiu

Un any més, a partir de l’estalvi realitzat en cadascuna de les llars, planifiquem les vacances d’estiu.
 
Els residents de les llars realitzan vacances amb els companys de pis i trenquen la rutina d’activitats als serveis residencials durant el mes d’agost quan tenen vacances dels centres de treball (CTO, CET, SOI).
 

Aviat decidirem entre tots a on anirem aquests estiu i us ho explicarem aquí.
 

 
 Sortides de Cap de Setmana

 Per als residents que estan tutelats per una fundació i que no tenen opció de fer visites familiars ja fa temps que hem organitzat un programa de sortides de cap de setmana en grup.

És una activitat que ha resultat molt motivadora i interessant i que mantindrem de ben segur.