::Inici >Recull de jocs >Amb la T >Molts participants

Molts participants

Jocs que comencen per TNom : T'HA TOCAT

Participants : molts

Dificultat : normal

Edat : a partir dels 6 anys

 

Explicació :

Consisteix en passar-se una pilota i llençar-la cap un company amb la intenció de tocar-lo.

Observacions :
Ens posarem tots en fila i ens anirem passant una pilota d´un en un i d´un costat a l´altre, de sobte, es sentirà un xiulet o pararà la música i la persona que en aquest moment tingui la pilota, sense moure´s del lloc, però si podent-se girar la llençarà cap algun dels seus companys amb la intenció de tocar-lo i eliminar-lo. Els seus companys al parar la música/sentir el xiulet sortiran corrents en totes direccions per evitar ser "tocats" per la pilota llençada pel seu company. Si qui llença la pilota no aconsegueix tocar a ningú és ell mateix qui queda eliminat i així succesivament fins que només en quedi un.

el perquè del nom

 

Material :  pilota, xiulet, bolígrafs i paper 

Terreny : esplanada

       

 

Nom : TOCAT I PUNT

Participants : molts

Dificultat : difícil

Edat : a partir dels 9 anys

 

Explicació :

Consisteix en llençar una pilota i que aquesta despres d´un bot toqui al nostre company.

Observacions :
Entre qui llença la pilota i el grup hi ha una distància mínima de 2/2.5 metres, aquesta distància pot variar. Qui llenci la pilota haurà de fer que aquesta dongui un bot i encavat vagi a parar al cap del seu company que es trobarà al grup. Per tant, haurà de calcular bé el bot i la força de la pilota. El seu company podrà estar rodejat d´altres persones. Si la pilota el "toca" al cap (recordem que ell ha de ser el primer a qui toqui la pilota) li donarem 1 punt al seu grup i si no li toca al cap, però sí una altra part del cos obtindrà 1/2 punt. Ara bé, tant si li toca el cap com una altra part del cos, però no ha estat ell la persona a qui la pilota ha tocat primer no obtindrà cap punt.

el perquè del nom

 

Material :  pilota de plàstic, bolígrafs i paper

Terreny : qualsevol lloc

       

 

Nom : EL TRESOR

Participants : molts

Dificultat : normal

Edat : a partir dels 7 anys

 

Explicació :

Consisteix en agafar uns globus sense que t´eliminin.

Observacions :
Dividirem el terreny de joc en dos parts: una serà el castell on hi haurà una gran quantitat de globus (monedes) escampats al.leatòriament i que estarà protegida pels soldats que només podran moure´s per aquest terreny (castell) i l´altra part representa el mar i per tant, lloc d´on venen els pirates. Els pirates hauran d´esquivar als defensors quan entrin al castell i agafar els globus (millor d´un en un) i depositar-los a la seva part (mar), dins d´un cubell que representa el vaixell. Recordem que els soldats només es poden moure pel castell. Si un pirata és agafat per un soldat queda eliminat. Hi hauran dos tipus de tresors: de bons i de dolents. Els bons són aquells globus que estaran plens de farina i els dolents són aquells globus que estaran plens d´aigua. Per tant, els pirates aniran en compte a l´hora d´escollir els tresors. Passat una estona, farem el recompte: pels pirates els globus bons aconseguits (15 punts per globus). Els globus dolents no puntuen i pels soldats 10 punts per pirata agafat. Tot globus que peti no puntua. Els defensors no poden "petar" cap globus, si ho fan eliminarem a qui ho hagi fet. Els pirates portaran un fular al cap i els soldats un barret de paper.

el perquè del nom

 

Material :  globus, cubell, farina, aigua, fulars, folis, cronòmetro, bolígrafs i paper

Terreny : esplanada

       

 

Nom : TÚNELS

Participants : molts

Dificultat : fàcil

Edat : a partir dels 5 anys

 

Explicació :

Consisteix en arribar fins un punt tot passant per dins d'unes anelles.

Observacions :
Les persones que agunatin les anelles ho farna amb les dos mans i aquestes (anelles) hauan de tocar al terra per facilitar al participant passar per dintre o bé a una altura adient. Si volem podem fer que tots tinguin l'anella en el mateix costat o alternar-ho.
Per les anelles utilitzarem "hulahops" i les puntuacions vindran donades per l'ordre d'arribada dels participants o els temps.

el perquè del nom

 

Material :  hulahops, cronòmetro, bolígraf i paper

Terreny : qualsevol lloc