::Inici >Excursions realitzades >Sortides 2012 >La Pica d'Estats 11-08-12

La Pica d'Estats 11-08-12

Es troba situat al terme municipal de Alins i fa de frontera amb França. Esta a la comarca del pallars sobirà dins del parc natural del alt pirineu.


La Pica d'Estats


El 2012 el grup excursionista de Montbrió del camp celebrà el 5º aniversari i per commemora-ho  decidirem  anar a la Pica d’Estats  el cim més alt de Catalunya.

Va ser el dissabte dia 11-d’Agost que marxarem a les 03.00 de la matinada per poder arribar a les 08:00, ens trobarem un pàrking ple de cotxes un cop preparats enfilarem direcció el refugi de Vallferrera on teníem reservat per sopar i dormir. Just deixat el refugi començaven les pujades que no  deixarem fins arribar a dalt, tinguérem sort el dia era clar i la calor es podia aguantar. Sempre pujàvem al costat del barranc de sotllo per on baixava un aigua neta i freda, que venia dels estanys del sotllo i del estany dels estats que es troben a 2460 m en aquest lloc la gent  acostuma a fer nit, d’aquesta manera no es fa tant pesat com fer-ho en un sol dia, superat el estany ens trobarem amb la famosa tartera d’uns 400 m de desnivell i en algun tram superar els 45º d’inclinació. Un cop a dalt de la collada de sotllo  estàvem  a la frontera entre França i Catalunya férem un merescut descans abans de continuar teníem dos opcions pujar per la carena o baixar uns 150 m per la part de França per  rodejar la pica i seguidament tornar a pujar. Ens vam dividir en dos grups i ens trobarem a dalt del cim a 3143 m, tinguérem sort que no feia gens d’aire i ens van estar una estona gaudint de les vistes. Però com els Pirineus el temps varia ràpidament ens trobarem que creixien núvols molt despresa i marxarem. Durant la baixada ens va ploure i pedregar a estones, eren xàfecs de curta durada d’aquesta manera ens van passar tota la baixada  fins arribar de nou al refugi on ens esperava una bona dutxa i un bon sopar. Per postres veiérem les llàgrimes de sant Llorenç en un dels cels més clars que hem vist mai acompanyats d’una nit digne d’estar al carrer sense gens de fred a 1940 m. Desprès d’una hora ens anàrem a dormir que el cansament de tot el dia feia acte de presència. Al matí un cop esmorzats ens  tornarem cap a Montbrió del camp.
La Pica d'Estats