::Inici >Excursions realitzades >Sortides 2008 >05-10-08 De l'Ampolla a l'Atmella de mar

05-10-08 De l'Ampolla a l'Atmella de mar

Excursió pels termes de l'ampolla el Perelló i l'atmella de mar

el grup després d'esmorzar

El dia 5 d'octubre del 08 vam fer una excursió per la costa del Baix Ebre, de l'Ampolla fins a l'Ametlla de Mar. Agafàrem el tren a l'Ametlla de Mar i un cop vam ser a l'Ampolla començàrem la caminada. El dia era bo, sense gens d'aire i una temperatura molt confortable. En no gaire estona deixàrem el poble i ens trobàrem amb la línia de costa. Passàrem pel cap Roig i trobàrem  cales realment fabuloses, amb unes aigües molt netes. Seguir la linia de costa comporta trobar un relleu molt irregular, amb desnivells continuats.
Esmorzàrem a la cala dels Moros i ens hi férem la foto de grup. Després arribaria la cala de l'Àliga i l'Illot, uns llocs de foto de postal. Seguidament la punta de l'Àliga i més endavant unes construccions de defensa de la Guerra Civil, amb unes galeries.
A l'hora de dinar paràrem en una de les moltes platges que ens anàvem trobant. Abans, però, el fet de veure una aigua tan neta ens va fer venir ganes de prendre un bany. I dit i fet, ens vam banyar en una aigua força freda. Dinàrem i tot seguit férem l'últim tram, començant pel port natural de l'Estany, que antigament es feia servir com a port pescador. El complex militar el trobàrem tancat i no el vam poder veure. I en no res ja ens trobàrem a l'Ametlla de Mar, on anàrem a fer un refresc, que ens venia molt de gust.