:: >- Productes Apícoles

- Productes Apícoles

L'apicultura consisteix en la cria de l'abella (Apis mellifera) per l’home per tal d'explotar els productes del rusc. El producte més tradicional que es recull de les abelles es la mel.

- La mel és un producte elaborat per les abelles a partir del nèctar de les flors, o de secrecions procedents de parts vives de les plantes i que les abelles transformen, combinen amb substàncies específiques pròpies, emmagatzemen i deixen madurar, produint diversos canvis químics importants.
- Aliment energètic i fàcilment assimilable.
- Essencialment consisteix en una dissolució concentrada de sucres amb predomini de la glucosa i la fructosa, i petites quantitats de proteïna i matèria grassa.
- També enzims, aminoàcids, substàncies minerals, àcids orgànics.
- Útil en refredats, barrejada amb suc de llimona calenta i aigua.
- També és eficaç al seu ús en infeccions externes (ús tòpic) en l`extracció del pus i les toxines de les ferides (en hospitals la fan servir directament sobre ferides postoperatòries).