::Inici >-Dades descriptives

-Dades descriptives

L’eix principal de l’entitat consisteix en la realització d’activitats cada dissabte, en el període que comprèn el curs escolar, de l’octubre al juny, portant-les a terme en el Centre Cívic Municipal que hi ha al barri.

L’horari de l’activitat és d’onze del matí a una del mig dia.

Per poder portar a terme aquestes activitats durant tot el curs, hi ha una preparació prèvia que consisteix en el següent;

Al mes de setembre es planifica, coordina, i prepara tot el relacionat amb el centre d’interès del curs en qüestió: activitats, sortides, festes, etc., realitzant d’aquesta manera un calendari global del curs que servirà com a referència i guió principal.

Juntament amb l’animador sociocultural es defineixen els objectius generals i/o pedagògics de les activitats que tindran lloc, a més a més de realitzar diferents cursos de formació per part dels monitors.

Es distribueixen els monitors per grups; es realitza la compra del material bàsic; s’ordenen les sales, etc .

Un cop s’ha fet la preparació global i arrenca el curs, cada monitor es reuneix setmanalment amb la resta de monitors que integren el grup, per posar en pràctica l’activitat que realitzaran el dissabte. Un cop s’ha elaborat l’activitat, es posa en comú amb les resta de grups, atès que de vegades la resta de grups realitzen la mateixa activitat, tot adaptant-la a les capacitats i edats dels nens.

A l’hora de realitzar activitats en grup, el conjunt de monitors realitzen al preparació conjunta d’aquesta, tot implicant moltes vegades al grup de premonitores/rs del centre.

Algunes de les activitats es realitzen per tots els infants i/o joves del barri, com poden ser espectacles de Nadal, festes majors, jocs a diferents indrets de la ciutat, etc. L’objectiu d’aquestes es poder donar a conèixer l’activitat que realitza l’entitat, a més a més d’afavorir la dinamització del barri arran d’activitats que donen cohesió.

L’entitat realitza la seva activitat al Centre Cívic Municipal del barri tarragoní de Bonavista com ja hem dit abans. Es disposen de quatre sales cada dissabte a més a més de la sala d’actes, la sala d'estudi i ludoteca. Atès que aquest centre és de domini municipal, i l’entitat realitza una activitat que forma part del programa anual d’activitats de l’ajuntament de Tarragona, es pot fer ús d’aquestes instal·lacions sense tenir que sufragar cap tipus de despesa econòmica per la seva utilització.