::Inici >QUI SÓC I QUÈ PENSO

QUI SÓC I QUÈ PENSO

 pep 2
Em dic Josep Roig i Bonet, sóc de Valls. La meva formació acadèmica com a docent és la suma del conjunt dels meus estudis i de les meves experiències laborals.

Sóc Tècnic Superior Sanitari, especialitat de Laboratori d'Anàlisis Clíniques, feina que vaig desenvolupar durant cinc anys en diversos centres hospitalaris. (Laboratori de Referència de Catalunya, 4 anys i Clínica Corachan, 1 any) Paral·lelament em vaig llicenciar en
Història Contemporània a la Universitat de Lleida, obtinguent el títol de professor de secundària en Ciències Socials (CAP) fent les pràctiques a l'Institut Torre-Vicenç de Lleida. 

Llicenciat en Antropologia Social i Cultural a la Universitat de Barcelona . He fet de professor a adults i des de fa 10 anys m'he dedicat a les classes a nivell particular. També faig de formador per a treballadors i empreses.

Actualment estic estudiant tercer curs del grau en Psicologia a la Universitat Oberta de Catalunya.


Penso que som uns privilegiats, vivim en una societat pròspera però que ara està passant un temps complicat. Tenim un sistema educatiu universal, públic i gratuït, amb un nivell acceptable de recursos i amb un professorat ben preparat, això no ho poden dir gaires països al món. Els nens, nenes i adolescents tenen l'obligació d'estudiar fins als 16 anys i nosaltres (família i educadors) com a persones adultes tenim el DEURE d'ajudar-los a formar-se intel·lectualment, socialment i culturalment. Entre tots, hem de posar tots els nostres esforços per convertir el que a vegades  és un senderó pedregós en un camí planer.
 
 

"Els mals de la gramàtica es curen amb la gramàtica, les faltes d'ortografia amb l'exercici de l'ortografia, la por de llegir amb la lectura, la de no comprendre amb la immersió en el text, i el costum de no reflexionar amb el reforçament tranquil d'una raó limitada estrictament a l'objecte que ens ocupa, aquí, ara, en aquesta aula, durant aquesta hora de classe, mentre hi som."  

                                             Daniel Pennac: "Mal d'escola"