::Inici >Activitats

Activitats

CURS 2018-19
SORTIDES AL TEATRE 18-19

Tots els nivells d'ESO i de batxillerat tenen prevista una sortida al teatre a Barcelona, complementada amb alguna altra activitat cultural.

L'alumnat de 1r d'ESO va anar els dies 20 i 28 de novembre a la representació de Castle School, al Teatre Victòria; van completar la seva sortida amb la visita al Museu Marítim.

1rESO1819        1rESO1819a

L'alumnat de 4t d'ESO va assistir, el dia 12 de desembre, a la representació de Maremar, de Dagoll Dagom, al Teatre Poliorama; després de dinar, van fer la visita guiada del jaciment i del museu del Born CCM.

                                           4tESO18
El dia següent, 13 de desembre, l'alumnat de 1r de batxillerat va anar també a veure Maremar. La sortida es va completar amb la visita guiada de l'exposició sobre Toulouse Lautrec i la seva època al Caixaforum.

                                          1r batx18


XERRADES DE LA URV

Durant el mes de desembre, els doctors i professors del Departament de Filologia catalana de la URV, Jordi Ginebra i Miquel Àngel Pradilla, han visitat el nostre centre a petició del Departament de llengua i literatura en el marc de les xerrades que la URV ofereix als instituts.
El dia 11 de desembre, el doctor Ginebra parlà a l'alumnat de 1r de batxillerat de "Qui fabrica les paraules noves" i el dia 18, el doctor Pradilla es dirigí a l'alumnat de 2n de batxillerat per parlar de "Les llums i les ombres de la normalitat lingüística de la llengua catalana".

Pradilla 18,1        Pradilla18,2CURS 2017 - 2018

 PREMI SAMBORI ÒMNIUM 2018

L'alumna Sheila Lirio Sánchez de 2n de Batxillerat de l'Institut Narcís Oller ha guanyat el Primer Premi de la modalitat de Batxillerat del Premi Sambori Òmnium 2018.
En aquesta edició hi han participat 3000 alumnes de les comarques de l'Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat i el Tarragonès i durant l'acte d'entrega de premis del dissabte 17 de març, que ha tingut lloc a l'Auditori Josep Carreras de Vila-Seca, s'han conegut els noms dels 18 guanyadors d'aquest concurs, seleccionats entre 290 representants dels centres de les comarques tarragonines. Aquests participaran ara en la gran final nacional del Premi Sambori Òmnium. 
És un certamen que abasta tots els territoris de parla catalana i té com a objectiu promoure la participació en un projecte comú a centres i alumnes, fomentar l´ús i el prestigi de la llengua catalana en l'àmbit escolar i incentivar la imaginació, la creativitat i els valors pedagògics.

                        Sambori Sheila     Samboripremiats18
                                    QUI FABRICA LES PARAULES NOVES? per Jordi Ginebra

 jginebra18Jordi Ginebra, catedràtic i professor del Departament de  Filologia catalana  de la Universitat  Rovira i Virgili, ha fet una interessant i amena xerrada als alumnes de 1r de batxillerat.

Sota el títol Qui fabrica les paraules noves? tots els alumnes de batxillerat han pogut reflexionar sobre aquesta qüestió i han arribat a ser conscients que la creativitat lèxica és pròpia de totes les llengües i que són ells mateixos, com a parlants, qui la fan evolucionar.

Hem comptat amb la seva presència durant dues sessions, el 24 i el 26 de gener, i ha estat un plaer rebre al nostre institut aquest reconegut lexicògraf, nomenat enguany comissari de l'Any Pompeu Fabra 2018, en què es commemora el 150è aniversari del naixement d'aquest gramàtic i lingüista.CARTELL DE PREMIS DEL CONCURS LITERARI DE SANT JORDI CURS 2017-18

Aquí teniu els guanyadors d'enguany del concurs literari de Sant Jordi que ha convocat el Departament de Llengua catalana i literatura amb la intenció de promoure l’excel·l ència i fomentar la inclusivitat.
Els treballs presentats giraven a l'entorn del lema Feliçment, soc una dona, títol d'una obra de la M. Aurèlia Capmany de qui se celebra l'any (1918-1991),  ja que la intenció és homenatjar les dones en la literatura.

Premiats St Jordi 2018

Punt 18SORTIDES A TEATRE

El dimecres 14 de març els alumnes de 2n de Batxillerat han assistit a la representació al Teatre Nacional de Catalunya de Frankenstein, basada en la novel·la de Mary Shelley.
Sota la direcció teatral de Carme Portaceli i protagonitzada per Joel Joan,en el paper de la Criatura, i Àngel Llàcer, com a Víctor Frankenstein els alumnes han gaudit d'un espectacle commovedor.


TNC2bat18       HSantPau18
A la tarda van visitar de manera guiada el Recinte modernista de Sant Pau, una joia de l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner. Construït entre el 1902 i el 1930, va ser la seu de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau des del 1916 fins al 2009. És Patrimoni Mundial de la UNESCO des del 1997.

   

Els alumnes de 4t d'ESO han estat a Barcelona el 18 de gener de 2018.
Han assistit a la representació teatral Un cop l'any i després han visitat de manera guiada l'espai històric El Born Centre de Cultura i Memòria.
Els han acompanyat les professores de Llengua Txell Moreno i Montserrat Bové, el professor de Música Andreu Dexeus i Amaya Zaragoza, professora de l'USEE.Els alumnes de 3r d'ESO han anat a Barcelona.
Al matí han assistit a la representació teatral del Teatre Poliorama Un cop l’any, comèdia romàntica dirigida per Àngel Llàcer i protagonitzada per Mar Ulldemolins i David Verdaguer.  
Després, han fet un recorregut històric per la Rambla amb el guiatge del professor del departament de ciències socials, Julio Mediero.
També els han acompanyat la professora de Llengua Esther Comas, el de ciencies socials Joan Prats i l'educadora Montse Martí Vallès.

teatre3 17-18sortida3 17-18

 Els alumnes de 1r d'ESO, el 20 de novembre, han anat a veure el musical Castle School al Teatre Victoria. A la tarda, han visitat el Museu marítim.

Els alumnes de 2n d'ESO, el 21 de novembre, també han assistit a la representació de Castle School El Musical. S'han fet moltes fotos amb els artistes a la sortida de l'espectacle i han xalat molt. S'ha complementat la sortida amb la visita al monestir benedictí de Sant Pau del Camp, una joia del romànic.
Castle School 17-18Castle School 2n 17-18Sant Pau del Camp 17-18CURS 2016-2017

 DUES ALUMNES DE L'INSTITUT NARCÍS OLLER GUANYADORES DEL CONCURS EL GUST PER LA LECTURA

 

Enguany dues alumnes del nostre institut han estat premiades en el concurs nacional El gust per la lectura.

El departament de Llengua catalana i literatura hi va participar en dues categories i en totes dues hem obtingut premi.

 

La Maria Viñas de 2n de batxillerat ha aconseguit el primer premi amb una ressenya crítica sobre La plaça del diamant de Mercè Rodoreda i la Leyna Calderon de 2n d'ESO ha quedat finalista amb una narració a l'entorn de la novel·la  Cita a la Paret de gel de l'escriptora vallenca Margarida Aritzeta. La primera ha estat tutoritzada per la professora Esther Comas i la segona per la Montse Bové.

 Maria V           Leyna C

La nostra enhorabona a totes!ESCRIPTORS A L'AULA CURS 2016-17

 

MARGARIDA ARITZETA, escriptora de km 0 

 

El dilluns 3 d'abril ens va visitarARITZETA 16-17 l'escriptora vallenca autora del llibre 

Cita a la Paret de gel, que els alumnes de 2n d'ESO han treballat aquest curs.Inicialment, ha fet una breu introducció sobre l'obra que han llegit i després ha donat la paraula als alumnes a fi que preguntessin sobre tot allò que el

s interessava i que ha girat a l'entorn dels personatges de la novel·la, la trama, les fonts d'inspiració, la resta de la seva obra i preguntes relacionades amb el procés de creació literària. 

Ha estat una xerrada molt amena i plena d'anècdotes personals amb la qual cosa l'autora ha aconseguit una estreta connexió amb l'alumnat assistent.

 

Aquests mateixos alumnes, i inspirats en aquesta novel·la, paticiparan en el Concurs El Gust per la lectura amb un conte literari de creació pròpia que parteixi d'alguna de les vivències extremes que apareixen en l'obra.

 

 

 

SERGI PÀMIES i les seves "històries tristes que es poden llegir somrient"

pamies17El dimarts 31 de gener els alumnes de 4t d'ESO van mantenir una agradable i profitosa xerrada amb l'autor de Si menges una llimona sense fer ganyotes, recull de contes que aquest trimestre han llegit i treballat a l'aula.

Els alumnes van poder conèixer de primera mà tot allò que els interessava sobre aquest escriptor i la seva obra, ja que van ser ells mateixos els encarregats de portar el ritme de la conversa amb les seves preguntes, que van abastar des dels aspectes biogràfics als literaris, passant per la particular manera de veure el món d'aquest reconegut periodista, crític i escriptor.

 

MIQUEL PUJADÓ i els Poemes de capçalera

pujadó17El dilluns 30 de gener els alumnes de 3r d'ESO van assistir al concert poètic del cantautor i escriptor Miquel Pujadó. 

Després d'una breu explicació del poema i de la contextualització en l'època històrica el cantava acompanyat de la guitarra, amb música pròpia o d'altres intèrprets. 

Va fer una tria dels poemes inclosos en el seu recull Poemes de capçalera, llibre treballat pels alumnes, i també van poder gaudir  d'alguna de les seves cançons.

 

ÀNGEL BURGAS i les Petites històries del globus

Àngel Burgas 16El 24 de gener els alumnes de 1r d'ESO van estar molt atents a l'explicació de l'escriptor i professor de secundària Àngel Burgas sobre com va tenir la idea d'escriure Petites històries del globus amb el seu amic il·lustrador Ignasi Blanch.

A més, també els va parlar de l'estructura del llibre, dels protagonistes i de totes les realitats de què tracta en els relats que han llegit.

En acabar l'acte va signar els exemplars dels alumnes.XXX CONCURS LITERARI DE SANT JORDI 2017

 

30 anys Sant JordiPREMIS

Categoria A (1r /2n ESO)

1r premi Casa meva es casa nostra de Laura Cardiel Robles 1 ESO C

2n premEl trajecte de Roc Ferré Catà 1 ESO D

3r premi El temps d’espera d’Arnau Santó Ferran 1 ESO A

Accèssit En Pau de Laura Mateu Garcia 2 ESO A

Categoria B (3r / 4t d’ESO)

1r premEm dic Samir de Pau Tolosa Montserrat 4 ESO C

2n premi El camí dels sentiments d’Èdgar Hernàndez Cortiella de 3ESO C

3r premi Casa meva és casa vostra? de Xènia Jubany Guasch de 4 ESO C

Accèssit Diari de refugiats d’Ariadna Bové Solé 3 ESO C

 punt 2017

 Categoria C (Batxillerat / CF)

1r premUn crit en el silenci de Carla Calbet Martínez 2bat E

2n premCapítol d’ombres d’Anna Lopez Ventura 2bat D

3r premiTreu-te la corbata i tira’t al mar de Xavier Vadell Pedret 1bat C

Accèssit 1 Nosaltres correm de Sara Salvador Barberà 2 bat E

Accèssit 2 Carta al meu amic Khaled de Laura Vidiella Sancelestino 2bat E
St Jordi 2017 premiatsLECTURA EN VEU ALTA SANT JORDI 2017

 

lectura veu alta17
El divendres 21 d'abril els alumnes de 1r ESO E van participar en l'activitat organitzada per Òmnium cultural de Valls a la Plaça Sant Jordi.

Els participants van llegir un conte en veu alta de l'escriptor Àngel Burgas pertanyent al seu recull de narracions curtes que porta per títol Petites històries del globus.

Hi van anar acompanyats de les professores Montserrat Vallès i Esther Blanes i d'altres alumnes de primer d'ESO i de l'USEE. ELS ALUMNES DE 1r DE BATXILLERAT A TEATRE

 

sortida 1r batx 16El dia 3 de novembre els alumnes de 1r batxillerat van assistir a la representació teatral El curiós incident del gos a mitjanit al Teatre Poliorama de Barcelona.

La novel·la de Mark Haddon ha estat portada a escena de manera magnífica pel director Julio Manrique, amb qui, després de l'obra, van tenir un canvi d'impressions amb els alumnes i els professors acompanyants del nostre institut.PARTICIPACIÓ EN CONCURSOS LITERARIS

Concurs de Relat breu Coca-Cola  amb els alumnes de 2n ESO.

Premi Sambori

Concurs de relats El Port de Tarragona. I GUANYEM! Alumnes premiats i classificats: 1r premi Bat Sergi Robert amb Una ciutat marcada per la mar. 1r premi ESO 1r cicle Helena Nebot amb El diari de la gavina 2n premi Bat Ànima de gavina de Marta Cabrera. I es van seleccionar els treballs d’Anaís Gonzàlez, Arnau Roig i Pere Migó.

Concurs El Gust per la lectura  amb els alumnes de 2n ESO, a l’entorn de la novel·la Cita a la Paret de gel de Margarida Aritzeta i 2n de BAT sobre La Plaça del Diamant de Mercè Rodoreda.

segell el gust

XXX Concurs literari de Sant Jordi Institut Narcís Oller, organitzat pel Departament de Llengua catalana i literatura de l’Institut Narcís Oller.ELS ALUMNES DE 1r d'ESO AL TEATRE VICTORIA

  1r eso 16

El 27 d'octubre els alumnes de 1r d'ESO van assistir a la representació d'Scaramouche, musical de la companyia Dagoll Dagom al teatre Victoria de Barcelona.

Van gaudir de l'espectacle i en finalitzar van poder parlar i comentar-lo  amb l'actriu vallenca Cristina Murillo, que hi participa.TORNEM AL TEATRE! Curs 2016-17

 

Ja hem tornat al teatre i ho hem fet amb els alumnes de 2n d'ESO. 

El dia 6 d'octubre vam anar al Teatre Victoria a veure el nou musical de Dagoll Dagom Scaramouche. Ens va encantar! A més, quan es va acabar vam poder
parlar amb una 
1rESO 16-17actriu vallenca que forma part del cos d'artistes del musical, la Cristina Murillo.A la tarda, vam visitar el monestir benedictíde Sant Pau del Camp situat en ple Ravalbarceloní. Ens va servir per començar a parlar de l'art romànic, ja que s'estudiarà aquest curs en l'assignatura de ciències socials.CURS 2015-2016

 Sant Jordi 16

El dimarts 26 d'abril es va celebrar, al Teatre Principal, l'acte de lliurament dels premis del XXIX Xoncurs literari Sant Jordi.

Enguany, com a homenatge a Ovidi Montllor en el vintè aniversari de la seva mort, el lema ha estat: "No ens resignem davant de la injustícia!

L'enhorabona a tots els premiats!

Acta 2016

Punt St Jordi 16


St Jordi 16

 Èxit al Premi Sambori

 El Departament de Llengua catalana i literatura de l'Institut Narcís Oller ha participat en el concurs de narrativa per a escoles Sambori 2016 organitzat per Òmnium cultural.

Hi hem participat en les categories de 1r i 2n d'ESO, de 3r i 4t d'ESO i de Batxillerat i en totes tres hem obtingut el 1r premi.

Les guanyadores han estat Laura Pons (1r d'ESO), Anaïs Gonzàlez (4t d'ESO) i Mireia Casañas (Batxillerat).

Els premis van ser concedits en un acte celebrat el diumenge dia 13 de març al Teatre Principal de Valls. Hi participaven les escoles i els instituts de l'Alt Camp, el Baix Camp i el Tarragonès.

Enhorabona a totes!
sambori totes

Mireia Casañas 16

A més, l'alumna Mireia Casañas ha resultat la guanyadora absoluta en la seva categoria entre tots els participants del concurs, que abasta tots els territoris de parla catalana. El premi li va ser lliurat a Barcelona el dia 27 de maig per la presidenta de la Fundació Sambori i el president d'Òmnium Cultural.   

 

 

 

 Premi de redacció

 L'alumna de 1r de batxillerat Mireia Garcia va obtenir una menció en el III Premi de Narrativa curta 2016, organitzat pel Port de Tarragona per la seva redacció titulada Una jornada més. 
Les narracions guanyadores es publiquen en línia.
Mireia GarciaActivitats del curs 2015-16

 Margarida Aritzeta ens visita

La reconeguda escriptora vallenca Margarida Aritzeta ens va visitar el dia 6 de juny i va parlar als alumnes de 2n  d'ESO del seu llibre La paret de gel, que havien llegit durant el tercer trimestre.
Aritzeta 16Aritzeta 16, 2Ruta Narcís Oller

La tercera setmana de maig, els diferents grups de 4t d'ESO van realitzar la Ruta Narcís Oller pels diferents espais de la ciutat relacionats amb la persona i l'obra de l'escriptor vallenc.
Ruta 16 1Ruta 16 2Taller d'Interpretació poètica a Caixafòrum Tarragona

Els alumnes de 4t d'ESO van realitzar un taller d'interpretació poètica al Caixa Fòrum de Tarragona el dia 22 d'abril.
taller caixafórumtall2L'Institut Narcís Oller al Festival de Teatre

Els alumnes de l'optativa de teatre de 3r d'ESO, dirigits per la professora del nostre departament Montse Bové, van representar l'obra de Moilère El casament per força dins del Festival de Teatre infantil i Juvenil de l'Alt Camp i també al Teatre Principal de Valls. Podeu veure l'enregistrament de la representació al TP.L'autor Àngel Burgas a l'Institut

 El dijous 25 de febrer ens va visitar l'escriptor Àngel Burgas, autor de Petites històries del globus. 

Els alumnes de 1r d’ESO han llegit i treballat el seu llibre, de manera que van poder conèixer qui hi ha darrere els contes. Ens va explicar la seva experiència creativa centrada en aquest llibre i diverses anècdotes que el van originar. 

La trobada va ser molt interessant, ja que els alumnes van poder participar-hi activament fent aquelles preguntes que els suggerí la lectura i després va signar llibres. 
A. Burgas 16Àngel Burgas 16Una xerrada de sociolingüística

El dijous 14 de gener ens va visitar el doctor Miquel Àngel Pradilla, professor dels estudis de filologia catalana de la URV i membre de l'IEC. Va fer una xerrada als alumnes de 2n de batxillerat sobre la situació actual del català des del punt de vista de la sociolingüística. 
pradilla2pradilla1 Temporada de teatre 2015-16

Ja hem començat la temporada de teatre del Departament de Llengua del Narcís Oller.

El dia 8 d'octubre van sortir una gran quantitat d'alumnes de l'Institut: els de 3r d'ESO i els de

2n de Batxillerat.


Els de
3r d'ESO van anar a veure l'obra de teatre Amor i Shakespeare, una fusió de tres textos

clàssics del gran autor anglèsrepresentada per un gran planter d’actors i actrius com  Jordi Boixaderas, Àlex Casanovas, Joel Joan, Sílvia Bel, Ariadna Gil i Mercè Pons.


sortida 3rbcn 15-16

Abans, i guiats pels professors de ciències socials,  van fer un recorregut urbà des de les Drassanes reials fins al teatre Poliorama, passant pels edificis més emblemàtics de les Rambles:  la segona muralla i les Drassanes reials de Barcelona, el Teatre Principal, el més antic de Barcelona, la Plaça Reial, el Gran Teatre del Liceu (1847), el Mercat de la Boqueria (1836), la Casa Bruno Cuadros, on hi havia una botiga de paraigües als baixos, el Palau de la Virreina (Barroc del s. XVIII), l'Església de Betlem i el Teatre Poliorama: Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona.


El dia 4 de novembre, els de 1r i els de 2n d'ESO, van assistir a la representació de Molt soroll per no res, una excel·lent i divertidíssima versió musical, dirigida per Àngel Llàcer i Manu Guix (direcció musical), de la coneguda comèdia romàntica de William Shakespeare.


Teatre TNC 1r 2n 15-16

El teatre es va complementar amb una visita al Museu d'Història de Catalunya, proposada pel Departament de ciències socials. Els alumnes van realitzar uns tallers adients a cada curs segons la programació de l'assignatura. Els de primer d'ESO van estar atents a Les nostres arrels, de la prehistòria al segle VIII i els de segon a Interpretem l'època medieval. Va ser un dia molt intens i molt ben aprofitat.