::Inici >Ofimātica

Ofimātica

Un paquet ofimàtic o paquet d'aplicacions d'oficina és un paquet integrat per programes informàtics dissenyats pel treball d'oficina. Aquests programes es poden distribuir en un conjunt que forma la suite ofimàtica o individualment. Els programes d'una mateixa suite ofimàtica permeten la interacció mutuament com un sistema operatiu i normalment presenten una interfície similar.

Tot i que hi pot haver una gran quantitat de tipus de programes en una suite ofimàtica, la majoria incorporen un processador de textos i un full de càlcul. Normalment també un sistema gestor de base de dades, un programa de presentacions i editors de gràfics; i exepcionalment poden incloure una agenda, un navegador web, un editor web o un client de correu electrònic.

Actualment el paquet ofimàtic més emprat és Microsoft Office, del gegant Microsoft. Aquesta no és compatible amb gaires formats de fitxers, i els que utilitza són tancats; això provoca que les altres paquets es vegin obligats a ser compatibles amb els formats de Microsoft Office.

L'altre paquet ofimàtic important és OpenOffice.org, el paquet ofimàtic de codi obert més important.


(Wikièdia)

Podeu descarregar el paquet d'Ofimàtica des de la pàgina de Softcatalà

També tenim fimàtica on line, per exemple Google Docs. Per fer servir aquesta eina necessites tenir un compte de Google i no cal instal·lar res a l'ordinador