::Portada >╗ VivŔncies >.: Teresa Feliu a Campanga (Ruanda)

.: Teresa Feliu a Campanga (Ruanda)
taller_costura.jpg 
Viatge a Ruanda
 
El Sr. Arquebisbe em va convidar com a representant de Mans Unides a participar a l’acte inaugural del Centre Pastoral i d’ajuda social de Kampanga, promogut per l’Arxidiòcesi de Tarragona. La parròquia de Kampanga està situada al nord del país, just al peu del volcà Sabyinyo, on durant més de 40 anys ha estat treballant el missioner de la nostra diòcesi Mn. Josep Cabayol.
 
Van ser dies intensos visitant diferents indrets de la diòcesi de Ruhengeri, llars d’infants, escoles, internat, seminari, universitat,... Compartint estones de diàleg amb les diferents comunitats religioses que treballen en escoles, hospital, centre d’espiritualitat i vida contemplativa.
 
Però, el moment més emotiu de tots va ser l’eucaristia commemorativa d’inauguració del Centre Pastoral de Kampanga presidida pel bisbe de Ruhengeri i el nostre Arquebisbe. A l’arribar, els tambors africans, la música i els cants donaven vida i omplien de color l’esplanada que conduïa a l’església. Aquell esclat de festa em va fer emocionar, compartíem una mateixa Fe que s’expressava en el llenguatge universal de la música mostrant la seva alegria i agraïment. 
 
En el transcurs de la celebració vaig viure intensament la “comu-unió” entre les dues diòcesis, va ser una experiència molt enriquidora i emotiva que em va fer sentir membre de la mateixa església universal. Les mostres de gratitud es van succeir fins al final de la celebració, danses, cants del cor, timbals i representacions infantils.
 
Al final de la missa molts feligresos volien saludar a Mn. Josep Cabayol, les seves cares mostraven satisfacció i “urukuundo”, que vol dir amor. Certament, el seu treball ha donat fruit que té continuïtat amb els preveres de la diòcesi de Ruhengeri. El pare Phocas, prevere a Kampanga comentava: “Heu donat els vostres diners, però també heu donat la vostra estimació”.
 
Vaig visitar el projecte finançat per Mans Unides de Tarragona, un taller de costura per a joves sense recursos per continuar els seus estudis. El responsable i formador em comentava que fa 2 anys i 2 mesos que funciona i ja s’han capacitat més de 120 noies. M’omple de satisfacció saber que aquestes noies tenen un mitjà per guanyar-se la vida i construir un futur millor.
 
Tota la visita va estar plena de moments molt emotius que ens van fer viure situacions úniques, irrepetibles, sentint-nos uns privilegiats. Des d’ara Kampanga ocupa un raconet del meu cor, fet que volia compartir-ho amb tots vosaltres companys i amics del Cor i Orquestra de l’Schola Cantorum dels Amics de la Catedral.
 
Murakoze Cyane!! (gràcies)
 
 
 
Teresa Feliu


 Cabayol.jpg  danses.jpg
 eucaristia.jpg taller.jpg 
 Tambors.jpg eucaristia_1.jpg

.