::Portada >╗ Els nostres compositors >.: MONN╔ i ROIG, Mn. Josep

.: MONN╔ i ROIG, Mn. Josep


Mn. Josep MONNÉ i ROIG, va néixer a la vila d’Alcover el 26 de setembre del 1.927. Va rebre les aigües baptismals a l’església parroquial de l’Assumpció de la seva població nadiua.

Aviat va manifestar la seva inclinació envers les vocacions que marcarien la seva vida: el presbiterat i la música.

Així, va ingressar al Seminari Pontifici de Tarragona, on va fer els estudis eclesiàstics. Va ser ordenat diaca el 24 de desembre del 1.950 a la prioral de Sant Pere de Reus, i el 10 de març del 1.951, el cardenal Benjamín de Arriba i Castro el va ordenar prevere a la capella del Seminari.

La seva primera destinació pastoral va ser com a vicari de la Parròquia de Sant Miquel de l’Espluga de Francolí, d’on va passar, amb el mateix càrrec, a la de l’Assumpció de Vallmoll. El 22 de gener del 1.959, el van designar rector de la Parròquia de Santa Magdalena de Bonastre, i el 16 de desembre del 1.961 va ser nomenat rector de la de Sant Martí de l’Aleixar. L’any 1.963 va anar a Roma per tal d’ampliar els seus estudis musicals a l’Institut Pontifici de Música Sacra i també es va graduar en Arqueologia Sacra.

Tornat a casa nostra, va ser designat rector de la Parròquia de Santa Llúcia de Santes Creus i encarregat de la de Santa Maria de l’Albà i de l’homònima de Valldossera. Allí va romandre fins l’any 1.974 en que va ser designat rector i arxiprest de la Parròquia de l’Assumpció de les Borges del Camp. La seva darrera designació pastoral el va portar a ser rector de la Parròquia de Santa Maria de Puigpelat des del 10 de març del 1.983 fins a la mateixa data del 1.985.

L’any 1.983 va ser designat membre del Capítol de la Catedral i organista segon de la seu metropolitana i primada, càrrec que va mantenir fins el 27 d’octubre del 1.988, en que va deixar-lo per motius de salut.

Mn. Monné havia estat membre del Consell Presbiteral i director del Secretariat Diocesà de Música Sacra. Com a compositor ha deixat un bon nombre d’excel·lents partitures de música religiosa, nadales, sardanes, etc.

El dia 7 d’octubre del 2.003, els preveres reunits a la casa d’exercicis de la Selva del Camp, en el segon dia de les III Jornades de Pastoral diocesanes, rebien la inesperada notícia de la mort sobtada de mossèn Josep Monné.

Les seves exèquies van tenir lloc el dia 8 d’octubre a la Catedral i van ser presidides pel Senyor Arquebisbe.

 

(Butlletí Oficial de l’Arquebisbat de Tarragona)

 

Peces d’aquest compositor incloses als nostres repertoris:

 

-      Antífona d’introducció de la Missa Crismal, a 4 v.m. (Repertori de la Coral i de l’Orquestra) 

-      Ave a la Mare de Déu del Claustre de la Seu de Tarragona (Repertori de la Coral)
.