::Inici >Currículum Vitae

Currículum Vitae

--- JOSEP CEBRIAN ---

   Nascut el gener del 1942, de petit va sentir una gran atracció pel dibuix, encara avui en guarda un de l’any 1947 del Pont del Diable, fet un dilluns de Pasqua (La mona).
 
   A l’escola dels germans de la Salle, les millors qualificacions eren de dibuix. En el camp professional el dibuix tècnic fou la seva activitat principal si ve mai no ha deixat de practicar la activitat artística. Als anys 1968, recent casat i recolzat per la seva dona Montserrat entra a l’Escola d’art de la Diputació de Tarragona, ubicada al carrer de Santa Anna, on primer al dibuix i més tard a les classes de ceràmica  desenvolupa el seu enginy creatiu sota el mestratge del Sr. Ramon Carreté y amb la direcció del Sr. Lluís M. Saumells, temps molt ric d’una activitat creativa. Diverses exposicions de peces de ceràmica son exposades a Altafulla, Tortosa y al Palau de la Virreïna a Barcelona, amb molt bona crítica.
 
   Més jovenet a l’any 1960 en un concurs de pintura ràpida aconsegueix el 1er. Premi. consistint en un curs de pintura a la Vall d’Aran; foren deu dies fantàstics on el Sr. Marc Remacha de Lleida els enlluerna amb la seva forma de pintar i els dona les pautes per continuar pintant amb vocació i constància.
 
   L’aquarel·la entra en la seva vida d’una forma natural i constant i es va enamorant del paisatge de la seva Tarragona. Participar en  concursos de caràcter local i les sortides a pintar al aire lliure amb el seu company i amic Joan Odena són una forma de manifestar les inquietuds d’aquets joves artistes que formen amb d’altres el Grup8, duent a terme diverses exposicions.
 
   Ja son molts els anys que l’aquarel·la ha estat present en la seva obra, concursos, exposicions col·lectives e individuals, simpòsiums i demostracions de pintura. Últimament en espectacles multi-diciplinars on la pintura té un paper important.