Cuina Casolana

Caldereta de Pastor

Ingredients per a 4 persones:
800g, de cuixa de xai trossejada
150 gr. de cansalada viada
300 gr. de patates
1 ceba
2 cullerades de sofregit de tomàquet
1 cabeça d'alls
2 alls trinxats
2 fulles de llorer
1 got de brou
1 got de vi blanc
oli d'oliva
farina
sal

PREPARACIÓ
Saleu els trossos de xai, enfarineu-los i fregiu-los una mica. Feu en una altra paella la cansalada talllada a daus.
Fem el sofregit, afegiu a la cansalada mig fregida, els alls i la ceba trinxats. Quan estiguin mig daurats, posem una mica de farina al sofregit per lligar-ho. Després hi afegim les dues cullerades de tomàquet, el vi blanc i ho deixem reduir. Quan ja hagi reduït hi posem el brou i ho posem al foc fins que arrenqui el bull.
Posem la carn en una cassola. Hi afegim el sofregit, les fulles de llorer i la cabeça d'alls i si convé hi posem una mica més de brou. Ho deixem coure tapat i a foc lent durant mitja hora. Després ja podem posar-hi les patates tallades a daus i prèviament fregides.
Les deixem al foc durant 5 minuts i ja podem servir la caldereta.



Platans fregits amb mel, pinyons i sèsam

Es posa un poc d'oli vegetal o mantega en una paella i es torren els pinyons. Quan han agafat un color torrat clar, s'afegeix el sèsam i a continuació un parell de cullerades de mel, baixant el foc al mínim. Es pelen dos o tres plàtans per persona i s'afegeixen sencers a la paella damunt dels altres ingredients, als tres minuts se'ls dóna la volta i es deixen altres tres minuts, sempre a foc lent. Estan deliciosos.