Cuina Casolana

Plat de Festa Major

PASTÍS DE VERDURES AMB LLOBARRO I LLAGOSTINS AMB AVELLANES I SALSA DE ROMESCO

INGREDIENTS:

1 pastanaga
1 carbassó
1 ceba tendra
1 albergínia
2 tomàquets madurs
4 supremes de llobarro,
8 llagostins, avellanes torrades
oli d’oliva
2 nyores
4 grans d’all
3 llesques de pa fregit
1 ou
½ l de fumet de peix
3 cullerades de farina
3 clares d’ou.

Preparació:

Triturem en una batedora les nyores, les avellanes, els tomàquets, els alls, el pa fregit i el fumet de
peix. Hi afegim la sal i ho guardem calent.
Tallem les verdures a dauets, les escaldem i les deixem refredar. Seguidament muntem les clares,
hi incorporem les verdures i ho estenem en una safata de forn. Posem la safata al forn i deixem que
qualli i ho retirem perquè es refredi.
En una paella marquem les supremes de llobarro per la part de la pell i les reservem.
Pelem els llagostins i els arrebossem amb farina, ou i gra d’avellana, els fregim i els guardem.
Tallem el pastís en quatre porcions, col·loquem les supremes damunt de cada porció, ho posem al
forn a 180ºc. durant 3 minuts aproximadament.
En un plat fondo hi posem la porció de verdures i llobarro, els llagostins damunt i ho amanim amb la salsa de romesco calenta.

Teresa Àvila i Grau