::Portada >Núm. 66: Juliol - Setembre >D'un temps, d'un poble...

D'un temps, d'un poble...

4-7-09.- La colla Gegantera, han anat amb els nostres gegants a l’Aleixar. 
A la plaça del Mercadal unes dues-centes puntaires s’han aplegat en la tradicional trobada, organitzada pel Grup de Puntaires Teresa Pallisa”. A les assistents se’ls ha obsequiat amb un berenar i de postres coca. Als baixos de l’Ateneu hi havia una mostra de puntes de coixí.
4 i 5-7-09.- Organitzat pel club Patxanguerus, s’ha fet  la final del Torneig de Tennis i en el Poliesportiu les ”24 hores de futbol sala”, el guanyador del trofeu ha estat: Alforja F.S.
11 i 12-7-09.- Organitzat pel club Patxanguerus, s’ha fet en el Poliesportiu, les 12 hores de Futbol Sala Femení.
12-7-09.- A la piscina municipal s’ha celebrat la jornada dedicada a: “Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple”.
L’Associació Motorista d’Alforja ha fet una sortida amb moto i esmorzar a Prades.
14-7-09.- El Grup de Puntaires de l’Ateneu Cultural ha començat un curset per iniciar-se i perfeccionar-se en l’art de les puntes de coixí.
17-7-09.- El nostre convilatà el filòsof Octavi Fullat, ens ha ofert una conferència a l’Ateneu Cultural, amb el seu mestratge habitual va desenvolupar el procés creatiu de: “la construcció d’unes memòries”de les que ja ha publicat els dos primers volums: “La meva llibertat” i “La meva veritat”. El professor Fullat, ens anuncià que ja tenia enllestit el tercer volum, que tancarà el cicle i que estarà dedicat principalment a la seva visió de l’art.
18 i 19-7-09.- Organitzat pel club Alforja F.S. s’han fet les 24 hores de futbol sala. Es va proclamar campió l’equip “Esquitx” de Reus.
19-7-09.- S’ha celebrat l’Aplec de Sardanes a l’ermita de Sant Antoni, amenitzat per la cobla Reus Jove. Aquest any cal ressaltar una assistència més nombrosa de públic, tant al matí com a la tarda i que va poder comprovar les millores que poc a poc es van fent realitat a l’ermita i el seu entorn.
24-25 i 26-7-09.- Amb diversos actes culturals i lúdics,s’ha celebrat la Festa d’Estiu de l’Urbanització Portugal.Cal destacar l’exposició de fotografies del nostre convilatà Josep Aragonès i la presència dels nostres gegants Almira i Saurina, que també participaren en les festes.
26-7-09.- Organitzat per l’Agrupació Fotogràfica d’Alforja, s’ha fet a la Sala d’Exposicions de la Casa de Cultura el veredicte del LIV Medalla Puigcerver i XLIV Saló Nacional de Fotografia. El jurat estava compost per tres membres de La Càmera Club de Sabadell, que hagueren de deliberar sobre un total de 154 obres presentades d’arreu de l’Estat. El primer premi Medalla
Puigcerver de bronze i 300 euros fou per l’obra de Carles Verdú, de Barcelona. El premi a la millor fotografia d’Alforja, fou per José Angel Monclús, d‘Esparraguera.
31-7- i 1 i 2-8-09.- Organitzat per l’Associació de Veïns de Barqueres, s’ha celebrat la Festa Major de la Urbanització.
1-8-09.- Inauguració de l’Exposició de Fotografies presentades al LIV Concurs Fotogràfic Medalla Puigcerver. L’acte ha començat amb unes paraules del Regidor de Cultura Andreu Serra i de Jordi Vilella, president de l’Agrupació Fotogràfica d’Alforja, que te l’honor de ser l’entitat més antiga del poble. L’exposició va estar oberta al públic fins el dia 16 d’agost.
2-8-09.- Celebració de la festa de la Mare de Déu de Puigcerver a dalt de l’ermita. (Més informació en les pàgines interiors.)
A la vesprada, a la sala d’exposicions de l’Ateneu Cultural, s’ha celebrat un concert de guitarra a càrrec de l’Adrià Baiges. Al finalitzar el concert a la plaça de Dalt, s’han pogut refrescar amb unes llimonades i orxates de casa.
La Colla Gegantera ha portat els nostres gegants a participar de les festes de Mora la Nova.
6-8-09.- Aprofitant la coincidència de la lluna plena, s’ha fet la 4a marxa seminocturna, no competitiva, al cim del Mirador el punt més elevat del nostre terme. La sortida ha començat a la plaça de Dalt i ha estat organitzada per l’Ateneu Cultural.
8-8-09.- Els gegants d’Alforja han actuat a la Morera del Montsant. La Colla Gegantera amb l’Almira, la Saurina i la Ribeta a La Morera del Montsant.
8 i 9-8-09.- S’han fet les 24 hores de punta de coixí en els porxos de l’Ateneu Cultural, amb el lema: “Una puntaire, una hora de punta.” La trobada ha servit per confeccionar una lligacama, amb la que s’obsequiarà a la primera núvia del poble que es casi.
A la nit, organitzat pel club Patxanguerus s’ha fet un concert per a joves en el Parc dels Amics.
14-8-09.- Festa d’Estiu, sopar de coca amb recapte i després ball, organitzat per la regidoria de Festes en el recinte del Parc dels Amics.
16-8-09.- S’ha celebrat la 27ena Festa dels Avis, com cada any la festa ha començat amb l’ofici solemne a l’església parroquial, a continuació a la plaça de Dalt han estat obsequiats amb un regal per cada avi que ha complert 80 anys o més, l’Adelaida Baiget Huguet ha estat obsequiada particularment en motiu dels seus 100 anys. Acte seguit s’ha fet una audició de sardanes a la mateixa plaça per la cobla del Pare Manyanet, després els avis han estat obsequiats amb un dinar de germa-
nor, confeccionat per les cuineres del Casal.
A la tarda a la plaça de les Monges fi de festa amb l’actuació de l’esbart Santa Llúcia i xocolatada i coca per tothom. La festa ha estat organitzada per l’Agrupació Amics dels Avis i la Fundació Privada Casal dels Avis.
22-8-09.- 2a Trobada de Manotes a Tarragona, en aquesta ocasió la Colla Gegantera només hi va anar amb la Ribeta.
La Ribeta ballant a Tarragona.
23-8-09.- Els nostres gegants Almira i Saurina han actuat al matí a Cornudella del Montsant i a la tarda a Prades.
29-8-09.- Festa del Pataco, Organitzat per la regidoria de festes de l’Ajuntament, unes dues-centes persones es trobaren per sopar a base del plat típic “pataco” en el recinte del Parc dels Amics. El sopar va estar preparat per l’Associació de Dones d’Alforja. Després del sopar va haver-hi ball fins a la matinada.
30-8-09.- El club de futbol sala Patxanguerus, dins dels seus actes commemoratius dels seus vint-i-cinc anys, han organitzat una cursa d’Alforja a Puigcerver i tornada al poble. La cursa ha estat un gran èxit tant d’organització com de participació, prop de dos-cents corredors han pres part en la carrera.
31-8-09.- Després de dos intents s’ha declarat desert el premi d’un viatge a París, aquest viatge era el premi de la campanya que es va iniciar el 25 de maig fins el 12 d’agost, per incentivar la compra a les botigues del poble.
11-9-09.- Festa de la Diada Nacional de Catalunya, aquest any el tradicional acte institucional s’ha fet en la renovada plaça de la Riba. Després del discurs del Sr. Alcalde, s’ha fet l’ofrena floral de les entitats locals, davant d’una placa amb la llegenda: A tots els que han lluitat per les llibertats nacionals de Catalunya. L’acte ha culminat amb una breu interpretació de la Coral Floc. A la tarda en el recinte del Poliesportiu concert del cantautor català, Jesús Fuster.