Editorial

Per tradició, el mes d’agost acostuma a ser l’eix central de l’estiu. Enguany cal afegir que ha estat, amb escreix, el més calorós amb dies gairebé tòrrids. Però aquest mes té la virtut impagable de deixar-nos orfes feliços de les bajanades dels polítics que, de sobte, desapareixen arrossegant en la seva fugida als setciéncies que es multipliquen per les tertúlies de ràdio i televisió, la qual cosa a molts de nosaltres ens agradaria es perllongués, tant dels que pensen d’una manera determinada com la contrària. Quin descans! Aquesta anàlisi però, la deixem pels grans mitjans de comunicació.

En el nostre entorn més immediat, donem constància del fet d’haver arribat a l’equador de la legislatura municipal i hem cregut convenient d’oferir-vos una entrevista amb l’alcalde Josep Viñas respectant –faltaria més!- les seves opinions. Temps hi haurà per analitzar-les i emetre judicis de la seva actuació.

Davant de la proximitat de la Festa Major, com altres anys, hem volgut donar preferència a les petites coses que ens son tan properes i ens omplen de satisfacció. Per això ens ha semblat adient dedicar les pàgines centrals de l’INFORMATIU a enaltir com cal, l’himne d’Alforja al que li ha posat lletra en Josep Sánchez i Moragues i de la vessant musical se n’ha encarregat en Jordi Olivé Salvadó, dos homenots carismàtics del nostre poble que han fusionat el seu talent en una tasca engrescadora.

Precisament l’autor de la lletra ens ha delectat un dia d’aquest agost amb la lectura de la seva obra “L’obaga del Pahí” de la que trobareu un comentari extens en les pàgines interiors.

No volem oblidar de que aquest estiu s’ha parlat abastament de la problemàtica de l’atur que, a nivell de l’estat espanyol s’acosta a un percentatge esgarrifós: res menys que el 20%. També al nostre poble han arribat aquests núvols de malastrugança. Tenim noticies gens encoratjadores de la crisi que pateix una de les empreses més emblemàtiques d’Alforja, que està patint una etapa de dificultats econòmiques i laborals serioses i ningú no pot preveure com acabarà. De confirmar-se la brama que corre, les conseqüències per a moltes famílies s’esdevindran angoixants. Tan de bo ens equivoquem.

No obstant aquesta preocupació, no avancem esdeveniments. Tenim a tocar la nostra Festa Major i potser caldria aparcar per uns dies una problemàtica tan greu. Tots els que fem possible L’INFORMATIU us desitgem de gaudir-la amb plenitud, donant suport amb la nostra presència als actes que s’han programat. No oblidem que és la nostra Festa i que, anys a recordar, les hem passat més magres.

CONSELL DE REDACCIO