::Portada >N˙m. 64: Gener - Marš >Cuina Casolana

Cuina Casolana

Cuina de primavera, per Teresa └vila Grau

 

ROTLLES DE PRIMAVERA:

 

8 làmines d’empanadilla
2 cebes
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
1 pastanaga
16 gambes o llagostins sense pell
2 ous
sal Maldon.

 

Peleu i talleu totes les verdures en juliana (a tires llargues ben fines).

 

En una paella, amb una mica d’oli d’oliva, salteu les verduretes per separat a foc viu, al dente.

 

Ara ja es poden barrejar per afegir-hi uns cristalls de sal Maldon. Afegiu la sal després que la verdura sigui cuita: “fa que aquesta no perdi aigua, es podrà saltar millor per posteriorment trencar-se a la boca en mastegar, d’aquí la denominació al dente”.

 

Estireu les làmines i farciu-ne el centre amb una cullerada del saltat de verdures i dues gambes per empanadilla. Tireu-hi sal, pebre i enrotlleu-ho com si fos un canaló.

 

Col·loqueu-los en una plata que pugui anar al forn. Amb els ous batuts, pinteu els rotlles per fornejar-los a 180ºC durant 5 minuts.

 

Els rotlles de primavera són un plat força ràpid i senzill de preparar, és una altra manera divertida de menjar verdures...cruixents.

 

 

 

PASTÍS DE TOMÀQUET, MOZZARELLA i ALFÀBREGA:

 

1 base de pasta de full ( per a un motlle de 26 cm de base)
6 tomàquets madurs
1 bola de mozzarella
4 alls tendres
250 g de xampinyons
½ pebre de Caiena
oli d’oliva
sal i pebre i unes fulles d’alfàbrega..

 

Trossegeu els xampinyons per saltar-los a la paella amb un rajolí d’oli d’oliva. Reserveu-los.

 

Repetiu-ho amb els alls tendres i el pebre de Caiena; quan siguin rossos, afegiu-hi els tomàquets tallats a quarts amb un xic de pebre. Afegiu-hi els xampinyons i salteu-ho a foc viu.

 

Deixeu-ho fins que agafi una mica de color. Apagueu el foc.

 

Estireu la pasta de full per folrar el motlle.

 

Farciu-la amb el saltat de les verdures. Afegiu-hi les fulles d’alfàbrega i la mozzarella tallada per sobre.

 

El pastís pot fornejar-se durant 10 minuts a 180º C.

 

 

FLAM DE FRUITS VERMELLS

 

100 g de barreja de fruites del bosc (móres, maduixetes, gerds...)
250cc de llet
250 g de crema de llet
80 g de sucre
2 ous sencers

 

Bateu els ous sencers amb el sucre fins que s’hagin desfet. Afegiu-hi la crema de llet i la llet. Aboqueu la barreja en un motlle no gaire alt. Repartiu els fruits vermells per sobre per posar-ho a coure al bany maria amb el forn a 170 º C. En 50 minuts haurà quallat.