Cuina casolana

 

BROQUETA DE CABRIT, CEBA I XIPS DE MANXEGO

 
Ingredients:

800g de carn de cabrit, 2 cebes tendres, 1 raig d’oli d’oliva, romaní, farigola, llorer, sal i pebre

100g de formatge manxego
 
Preparació:

Tallem la carn de cabrit a daus homogenis i els posem dins d’un bol amb oli, i el romaní, la farigola el llorer la sal i el pebre. Els deixem en maceració durant dues hores.

Després enfilem els daus de cabrit intercalant-los amb trossos de ceba tendre (o sigui el bulb blanc).

Coem la broqueta a la brasa, la girem diverses vegades perquè quedi ben cuita.

A part, fem unes xips de manxego. Hi posem pilonets de formatge ratllat en una plata en un paper anti- adherent fins que quedin ben cruixents.

Ho emplatem posant la broqueta de cabrit amb la ceba tendre i ho acompanyem amb les xips de manxego acabades de fer.


 

SORBET DE LLIMONA, TARONJA I CAVA

 
Ingredients:

Una llimona natural, ½ got de suc de taronja natural, ½ ampolla de cava, 1 got d’aigua, 6 cullerades de sucre, una clara d’ou i una copeta de rom.

 
Preparació:

En una cassola hi posem el suc de llimona, el suc de taronja, el cava l’aigua i el sucre i ho posem al foc. Ho barregem bé amb una cullera de fusta. Ho retirem del foc abans que comenci a bullir. Batem la clara d’ou a punt de neu i l’afegim amb cura i molt a poc a poc els ingredients de la cassola.

Posem la barreja al congelador unes 4 hores, removent de tant en tant perquè no es solidifiqui massa i només cristal·litzi. Hi afegim la copa de rom i tornem a posar-ho al congelador una hora més.

Ho servim molt fred.