Cuina Casolana

Sarsuela

INGREDIENTS per a 4 persones:

4 rodanxes de lluç
4 rodanxes de rap
4 escamarlans
4 gambes
12 anelles de calamar
4 sípies
12 musclos
24 cloïsses.
2 cebes
2 grans d’all
4 tomàquets madurs
1 gotet d’oli
1 gotet de vi blanc
farina
sal i pebre.

PER A LA PICADA:
1 gra d’all
1 ramet de julivert
15 ametlles
15 avellanes
safrà

PREPARACIÓ:

Rentem i salpebrem el peix, el reservem.

Bullim els musclos i les cloïsses i les reservem.

En una cassola hi posem l’oli i quan estigui calent hi posem el rap i el lluç enfarinat. Hi donem unes voltes i ho traiem. Seguidament a l’oli hi afegim els escamarlans i les gambes, hi posem les anelles de calamars i les sípies tallades petites. Amb el mateix oli, hi fregim la ceba, l’all i el tomàquet ratllat. Quan tot estigui fregit, hi tirem el vi blanc i ho deixem reduir una mica. Hi afegim el brou del marisc i col·loquem tot el peix i el marisc a la cassola.

Hi afegim la picada; ho deixem coure uns 5 minuts tot junt i ho servim ben calent.

Teresa Àvila i Grau