::Portada >Núm. 61: Abril - Juny >Cuina Casolana

Cuina Casolana

Cuina fresca d'estiu

AMANIDA DE TARONJA AMB BACALLÀ ESQUEIXAT

Ingredients per a 4 persones:

4 taronges grosses
1 ceba tendra
200 gr. bacallà dessalat i esqueixat
4 ous durs
1 grapat d’olives arbequines
Oli d’oliva
Pebre vermell dolç i sal

Preparació:
Pelem les taronges a sang, talleu-les a rodanxes fines o a grills.

Peleu i talleu la ceba a juliana fina.

Peleu els ous i talleu-los a rodanxetes fines.

Poseu les taronges al fons del bol. A sobre repartiu-hi el bacallà esqueixat, la ceba els ous i les olives. Amaniu-ho amb l’oli i espolseu per sobre una mica de pebre vermell i un puntet de sal.


CASSOLETA FREDA-CALENTA DE VERDURES AMB FORMATGE

Ingredients per a 4 persones:

1 paquet de pasta brisa fresca
200 gr. de formatge de cabra
50 gr. de pastanagues
50 gr. de bajoques fines
50 gr. de carbassó
50 gr. de porros
50 gr. d’albergínies
50 gr. de tomàquet pelat i sense llavors
oli d’oliva
orenga, sal i pebre.

PREPARACIÓ:

Peleu i talleu les pastanagues a daus, escaldeu-les amb aigua i sal de manera que quedin cruixents. Feu el mateix amb les bajoques.

Talleu el carbassó també a daus salteu-los lleugerament en una paella a foc fort. Salpebreu-los i reserveu-los. Feu el mateix amb els porros i les albergínies. Piqueu els tomàquets ben petits. Poseu-hi un pols de sal i sucre i deixeu-los dins d’un escorredor perquè perdin l’aigua.

Desemboliqueu la pasta brisa i estireu-la una mica amb el corró. Talleu-ne 4 cercles i poseu-los dins de motlles amb paper per sota perquè no s’hi enganxin. Punxeu la pasta brisa amb una forquilla. Cobriu-la amb un tros de paper sulfuritzat i ompliu-ne l’interior de llegums secs. Coeu la massa dels motlles a 200 ºc durant 14 minuts. Un cop cuita deixeu-la refredar.

Al moment de servir, farciu les cassoletes amb les verdures fredes. Amaniu-les amb un rajolí d’oli d’oliva i empolsegueu-hi una mica d’orenga.

Cobriu les verdures amb una làmina de formatge de cabra i gratineu la cassoleta a foc fort i amb el forn obert perquè no s’escalfi el farcit.

Serviu-la immediatament.

Teresa Àvila i Grau